Tenis

U humanitarnom spektaklu „Veče s Novakom i prijateljima“, Đoković i Sabalenka igraće protiv Cicpasa i Sakari

Komentari

Autor: Euronews

08/01/2024

-

16:13

U humanitarnom spektaklu „Veče s Novakom i prijateljima“, Đoković i Sabalenka igraće protiv Cicpasa i Sakari
U humanitarnom spektaklu „Veče s Novakom i prijateljima“, Đoković i Sabalenka igraće protiv Cicpasa i Sakari - Copyright Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković će u utorak trenirati u Melburnu jer je sanirao povredu zgloba, a već u četvrtak će na teren i to u egzibicionom meču dublova protiv Stefanosa Cicipasa, koji će imati i humanitarni karakter. 

U okviru "proširene prve nedelje" Australijan Opena biće odigrano nekoliko egzibicionih mečeva na "Rod Lejver Areni", među kojima će blokbaster biti duel mešovitih u dublova, u kojima će Novak Đoković i Arina Sabalenka igrati protiv Stefanosa Cicipasa i Grkinje Marije Sakari, trenutno osme igračice na WTA listi.

Reč je o humanitarnom meču (ulaznica 20 dolara), koji je zakazan za četvrtak u 8.00 ujutro po srpskom vremenu i nosi naziv "Veče s Novakom i prijateljima".

 

 

"Povratak u Australiju i na Rod Lejver arenu, gde sam ostvario najveće uspehe, za mene je uvek veoma poseban. Radujem se što ću biti deo Nedelje otvaranja Australijan Opena i što ću biti domaćin ovog predivnog događaja, koji će prikupiti novac za decu kojoj je pomoć potrebna, što je veoma blisko mom srcu", izjavio je Đoković koji je danas započeo 407. nedelju na čelu ATP liste.

Pored ovog duela mešovitih dublova, na centralnom terenu u Melburn Parku, u utorak će igrati Naomi Osaka i Ema Radukanu. Dan kasnije na teren će Karlos Alkaraz i Aleks de Minor. Alkaraz će obradovati navijače i u petak, 12. januara, kada će igrati sa Kasperom Rudom, trenutno 11. igraem na ATP rang-listi.

Australijan open počinje 14. januara, Novak brani tron i napada 11. Grend slem u Melburnu, a 25. u karijeri.

Komentari (0)

Sport