Tenis

Drama Novaka Đokovića u Melburnu: Srpski teniser odvojen od tima, obezbeđuje ga policija

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/01/2022

-

19:47

Drama Novaka Đokovića u Melburnu: Srpski teniser odvojen od tima, obezbeđuje ga policija
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP/Luca Bruno

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nalazi se na aerodromu u Melburnu već više sati gde je, kako prenosi BBC u posebnoj sobi ispitivan nakon što mu lokalne vlasti nisu odobrile vizu i dovele u pitanje validnost prethodno dobijenog medicinskog izuzeća. On je smešten u jednu prostoriju koju čuvaju policajci, a oduzet mu je mobilni telefon, tvrde mediji.

Đoković je izolovan u jednoj sobi na aerodromu u Melburnu i kod njega ne može niko da uđe, a ispred sobe se nalaze dva policajca, rekao je njegov otac Srđan za B92.

Đoković je pola sata pre ponoći po lokalnom vremenu sleteo u Melburn, ali mu je odbijena viza.

Izvesno vreme je proveo u carinskom prostoru, da bi potom u imigracionom odeljenju razgovarao s nadležnima.

Granična policija mu nije dozvolila ulazak u zemlju sa obrazloženjem da nije ispunjen odgovarajući obrazac koji podrazumeva medicinsko izuzeće od vakcinacije. 

Đokovićev trener Goran Ivanišević, deo ekipe koja je satima odvojena od tenisera, objavio je fotografiju sa aerodroma u Melburnu. Pored njega, na slici se vidi i Ulises Badio, fizioterapeut najboljeg tenisera sveta.

"Nije najobičniji put za Australiju", napisao je Ivanišević na Instagramu.

 

 

Teniserov otac Srđan Đoković, izrazio je ogorčenje zbog načina na koji se australijske vlasti odnose prema prema Novaku. On je naveo da treba sve alarmirati kako bi Novak bio pušten.

„Nemam pojma šta se događa, drže mi sina u zarobljeništvu pet sati!“, rekao je Srđan za Sputnjik.

Podsetimo, Đoković je danas sleteo u Australiju u koju još ne može da zvanično uđe zbog problema s papirima, a sve vezano za stroge kovid mere u toj zemlji.

On je u u Melburnu trebalo da učestvuje na Australijan openu od kog je dobio medicinsko izuzeće, ali prema pisanju australijskih vlasti neko iz Novakovog tima nije predao odgovarajući zahtev za vizu, takav da sa izuzećem može da uđe u Australiju.

Carinici su zatražil pojašnjenje od države Viktorije u vezi sa njegovom molbom za vizu, javile su novine Ejdž sa sedištem u Melburnu, s mediji javljaju da je sada na delu birokratska igra.

Đoković ranije nije govorio o svom vakcinalnom statusu, ali je prošle godine rekao da se "protivi vakcinaciji".

Navijači na društvenim mrežama najboljem svetskom teniseru daju podršku uz haštag #WeStandWithNovak.

Komentari (0)

Sport