Tenis

Porodica Novaka Đokovića: Hvala predsedniku Srbije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/01/2022

-

17:12

Porodica Novaka Đokovića: Hvala predsedniku Srbije
Porodica Novaka Đokovića: Hvala predsedniku Srbije - Copyright Euronews/Maja Repić

veličina teksta

Aa Aa

Porodica najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića održala je danas konferenciju za medije zbog situacije u kojoj se teniser našao po sletanju u Australiju, a otac, majka i brat zahvalili su se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i drugim srpskim zvaničnicima zbog napora da se Đokoviću obezbedi adekvatan smeštaj.

Među onima koji su se medijima obratili bio je i brat tenisera Đorđe Đoković. 

"Ovom prilikom bismo se zahvalili i predsedniku Republike Srbije, premijerki Ani Brnabić i svima koji pomažu da se Novaku obezbedi adekvatan smeštaj", rekao je on.

Podsetimo, Novak Đoković nalazi se trenutno u karantinu u Australiji, nakon što mu je odbijen ulazak u tu zemlju. On je najavio da će učestvovati na turniru Australijen open jer je dobio medicinsko izuzeće, ali mu je ulazak u državu odbijen posle sedam sati čekanja i neizvesnosti. Međutim, konačna odluka je odložena do ponedeljka,a  za to vreme Đoković se nalazi u hotelu u Melburnu gde su obično smešteni tražioci azila.

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je u sredu da će se u skladu sa svim normama međunarodnog javnog prava Srbija boriti za Novaka Ðokovića, za pravdu i istinu.

"Upravo sam završio telefonski razgovor sa Novakom Ðokovićem. Rekao sam našem Novaku da je cela Srbija uz njega, a da naši organi vlasti preduzimaju sve mere kako bi maltretiranje najboljeg tenisera sveta u najkraćem mogućem periodu bilo prekinuto", napisao je predsednik Vučić na svom Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

Na pitanje novinara Euronews Srbija na današnjoj konferenciji za medije da prokomentariše situaciju u kojoj se našao Đoković, Vučić je rekao da se ponovo čuo sa njim. Kako je dodao, Novak je tražio samo da mu Srbija pomogne da se skloni iz užasnog hotela u kojem je trenutno smešten sa migrantima.

"Ono što smo mogli da uradimo, ja sam sinoć prvi put razgovarao, jutros drugi put, u skladu sa dogovorima koje imamo, Ana Brnabić upravo poziva telefonom, moleći i želeći da zamoli jednu stvar, da pre konačne odluke suda u ponedeljak, omoguće Novaku da ne bude u ovom zloglasnom hotelu, već u kući koju je iznajmio, da može da se kreće. To je ono što je Novak tražio od svoje države, naša je obaveza da čuvamo svoje građane. Pričao sam sa njim sinoć i jutros, naše ministarstvo je uključeno", rekao je predsednik Srbije.

Kako kaže, ono što nije fer je da se vodi "politička hajka na čelu sa premijerom Australije".

"Iste tenisere su pustili, Novaka Đokovića nisu. Svakome je jasno o čemu se radi, nemam dlake na jeziku ne plašim se da izgovorim istinu, moj posao je da štitim građane Srbije i da štitim istinu. Razgovarao sam i sa ocem Novaka Đokovića, ali plašim se da će ta vrsta političkog iživljavanja da se nastavi, jer ne mogu drugačije da ga pobede", rekao je Vučić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport