Tenis

Skup podrške Novaku Đokoviću ispred Skupštine Srbije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/01/2022

-

15:43

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Ispred Narodne skupštine u Beogradu građani su se okupili kako bi pružili podršku srpskom teniseru Novaku Đokoviću. On je trenutno u karantinu u Australiji zbog toga što su mu vlasti te zemlje odbile vizu za ulazak, iako je prethodno sam teniser najavio da će učestvovati na prvom gren slemu sezone jer je dobio medicinsko izuzeće.

Građani su se okupili na protestu i došli sa reketima, zastavama i fotografijama Novaka Đokovića, javila je reporterka Euronews Srbija. 

 

Ona je anketirala neke od okupljenih građana, a jedan od njih je rekao da su se okupili "kako bi podržali Novaka, jer nije u redu da ga drže kao kriminalca". Još neki od okupljenih rekli su da je "strašno što drže Đokovića u lošim uslovima", i da je "sve to upereno protiv njega kako ne bi bio prvi".

Najavljeno je da će se skup održati i sutra u isto vreme, od 15 sati.

Na ovaj skup pozvala je porodica Novaka Đokovića, a prethodno je sazvana konferencija za medije na kojoj su govorili njegovi otac, majka, brat i stric.

"Novak Đoković nije prekršio nijedan zakon, nijedno pravilo koje je bilo uspostavljeno od strane federalnih vlasti Australije. Sve vreme je sa njima komunicirao kroz tenisku federaciju Australije, i zajedno su došli do rešenja", rekao je brat Novaka Đokovića, Đorđe Đoković, na konferenciji za medije.

Đorđe Đoković je naveo i da je ovo "najveći sportsko-diplomatski skandal", i da je žalba na odluku australijskih vlasti uložena.

"On bi mogao sam da se vrate, međutim, to znači da bi imao zabranu ulaska od tri godine u Australiju. On to ne želi, već želi da istera svoje do kraja, jer nije kriminalac, već pošten čovek i sportista koji nije nikome ugrozio zdravlje", rekao je.

Njegov otac, Srđan Đoković, naglasio je da Đokovića "drže u zarobljeništvu" i da su ovo "bila 24 sata užasa", a rekao je i da bi australijske vlasti "trebalo da bude sramota".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport