Politika

Vučić: Pričao sam s Novakom, tražio je samo jednu stvar, plašim se da će iživljavanje da se nastavi

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

06/01/2022

-

10:41

Vučić: Pričao sam s Novakom, tražio je samo jednu stvar, plašim se da će iživljavanje da se nastavi
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik republike Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se još jednom na dešavanja u Melburnu gde su vlasti ove zemlje stavile u hotelski karantin Novaka Đokovića i odbile mu vizu. Odluka o tome hoće li Đoković moći da igra na Australijan openu odložena je do ponedeljka.

Na pitanje novinara Euronews Srbija na konferenciji za medije da prokomentariše situaciju u kojoj se našao Đoković rekao je da se ponovo čuo sa njim. Kako je dodao, Novak je tražio samo da mu Srbija pomogne da se skloni iz užasnog hotela u kojem je trenutno smešten sa migrantima.

"Ono što smo mogli da uradimo, ja sam sinoć prvi put razgovarao, jutros drugi put, u skladu sa dogovorima koje imamo, Ana Brnabić upravo poziva teleofnom, moleći i želeći da zamoli jednu stvar, da pre konačne odluke suda u ponedeljak, omoguće Novaku da ne bude u ovom zloglasnom hotelu, već u kući koju je iznajmio, da može da se kreće. To je ono što je Novak tražio od svoje države, naša je obaveza da čuvamo svoje građane. Pričao sam sa njim sinoć i jutros, naše ministarstvo je uključeno", rekao je predsednik Srbije.

Kako kaže, ono što nije fer je da se vodi "politička hajka na čelu sa premijerom Australije".

"Iste tenisere su pustili, Novaka Đokovića nisu. Svakome je jasno o čemu se radi, nemam dlake na jeziku ne plašim se da izgovorim istinu, moj posao je da štitim građane Srbije i da štitim istinu. Razgovarao sam i sa ocem Novaka Đokovića, ali plašim se da će ta vrsta političkog iživljavanja da se nastavi, jer ne mogu drugačije da ga pobede", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije sinoć je putem svog Instagrama poručio da je razgovarao telefonom sa Novakom Đokovićem nakon što mu je telefon vraćen posle šest sati zatočeništva na aerodromu, tada mu je poručio da će država Srbija učiniti sve da se prestane sa maltretiranjem najboljeg na svetu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija