Tenis

Porodica Đoković: Novak je malopre bio na terenu, trenirao je

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/01/2022

-

14:09

Porodica Đoković: Novak je malopre bio na terenu, trenirao je
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Brat Novaka Đokovića Đorđe je rekao na konferenciji za novinare da su pravda i istina izašli na videlo. On je naveo da je Novak na slobodi i da je malopre bio na teniskom terenu i da je trenirao. 

"Novak je pre svega sportista, on se bavi tenisom, on je najbolji teniser svih vremena. Sve što radi u životu je da se bavi svojim idealima i svojim principima. Etiketirali su ga na sve načine, ali on je pre svega bio taj koji se zalagao za slobodu izbora", rekao je. 

Đorđe se zahvalio pravnom sistemu Australije i sudiji Keliju koji je vodio slučaj "detaljno i neutralno i koji je sagledao svaki mogući aspekt ove priče".

Euronews Srbija

 

"Nama je kao porodici izuzetno izazovno i teško jer smo vrlo subjektivni i emotivni. Jako je teško da branimo Novaka a da tim putem ne uvredimo nikoga. A mi smo bili borci za istinu i pravdu", rekao je Đorđe Đoković.

"Postoji povod za slavlje i zadovoljstvo porodice Đoković"

On je istakao da danas kruži mnogo informacija, ali da postoji povod za slavlje i zadovoljstvo porodice Đoković, jer, kako je naveo, čitavom svetu je pokazano kakva je istina.

Na konferenciji se obratila i Novakova majka Dijana koja je rekla su došli da proslave pobedu njihovog sina".

Zahvalila je svima koji su ga podržavali i dodala je da mu je to dalo snagu. Kao primer je navela to što su mu ljudi ispred hotela pružali podršku "koju je on čuo, ali nije mogao da vidi".

I Novakov stric Goran je zahvalio svima i rekao je da je ponosan. "Ovo je najveća Novakova pobeda, veća od svih Gren slem titula", rekao je on.

Euronews Srbija

 

Da su se razne stvari dešavale u prethodnim danima ukazao je i Novakov otav Srđan. "Mislim da je ova igrica sa njegovim pojavljivanjem došla do vrhunca, do kraja. Mislim da je poslednja igra odigrana. I da izmisle neku novu i, u toj nekoj drugoj že biti najbolji na svetu. Ali, igra koja se sada vodila ovih šest dana je stvarno bila neverovatno teška za njega i njegovu porodicu", naveo je Srđan Đoković.

Dodao je da je reč o strahovito velikoj i ogromnoj pobedi. "Svet u kome se on nalazi je individualni sport, ali svi oni zajedno - tih nekoliko hiljada tenisera i teniserki, ogromna većina njih mu je pružila podršku i oni koji nisu baš bili blagonakloni, kao što je Kirjos, i on mu je dao podršku", naveo je.

Zaključio je da želi da s eokupe ponovo kada Novak "za tri nedelje ponovo osvoji taj turnir". 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport