Tenis

Nikola Pilić veruje u Novaka Đokovića - ne brinu ga dva lica najboljeg igrača sveta

Komentari

Autor: 24sedam

08/06/2021

-

13:19

Nikola Pilić veruje u Novaka Đokovića - ne brinu ga dva lica najboljeg igrača sveta
Nikola Pilić - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković zapeo je u četvrtom kolu Rolan Garosa, ali se posle dva izgubljena seta od Lorenca Mozetija trgao i sjajnom igrom do kraja meča stigao do plasmana u četvrtfinale drugog grend slema u sezoni.


Pred najboljim teniserom sveta je deveti nosilac Mateo Beretini, a ukoliko ne bude iznenađenje, sledi još jedan okršaj sa neprikosnovenim vladarom pariske šljake – Rafaelom Nadaom.

 

 

 


Čuveni hrvatski teniski trener, Nikola Pilić, komentarisao je za portal "24sedam" dešavanja na Rolan Garosu, kao i nastupe Novaka Đokovića.

"Novak je prva dva seta igrao u četvrtoj brzini, a onda je ubacio u šestu i tako pokazao kada igra najbolji tenis da teško može neko da mu parira. Jednostavno, nije uhvatio dobar ritam na startu, ali onda je shvatio da mora da igra mnogo bolje ako želi da pobedi. Imao je sreće da je igrao protiv mladog tenisera, koji nema velikog iskustva što se tiče takvih mečeva. I gotovo sam siguran da mu se tako nešto neće dogoditi u završnici Rolan Garosa", rekao je Pilić za "24sedam".


Đoković je na početku Rolan Garosa igrao vrlo sigurno. Praktično je pokazao "dva lica", ali ta činjenica ne brine Pilića.

"Moramo da budemo svesni da je ovo iscrpljujući turnir i da su ovakvi mečevi normalna stvar. Pogotovo za Novaka, on mora da odigra takav jedan duel i verujem da će u nastavku Rolan Garosa dizati formu i da će dogurati do samog kraja. Posle ovakvog trijumfa, dobijaš na samopouzdanju, to mnogo znači za njega. Sada slede najvažniji okršaji, prvo Beretini, nadamo se da će pobediti i drugog Italijana zaredom, a onda verovatno i finale pre finala sa Nadalom, teniserom koji dominira na ovoj podlozi već deceniju i više", stava je hrvatski trener.

 

 

 


Poslednji duel Novak i Rafa imali su u finalu Rima.

"To su totalno drugačije okolnosti. Novak je izgubio u tri seta, jer je bio umoran, jer je polufinale i finale igrao takoreći u jednom danu. To je previše i stvarno ne mogu da verujem da organizatori turnira nisu mogli da nađu neko kompromisno rešenje. Što se tiče cele sezone na šljaci, Novak je polako dizao formu, i verujem da može da sruši 'kralja' šljake, ako bude igrao svoj najbolji tenis", podvukao je Nikola Pilić u intervjuu za "24sedam".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport