Tenis

Poraz Natalije Stevanović u finalu kvalifikacija za Vimbldon

Komentari

Autor: Euronews

23/06/2022

-

18:21

Poraz Natalije Stevanović u finalu kvalifikacija za Vimbldon
Natalija Stevanović - Copyright Printscreen/Arena sport

veličina teksta

Aa Aa

Natalija Stevanović nije uspela da se plasira u glavni žreb Vimbldona. U finalnom meču kvalifikacija poražena je u tri seta od Australijanke Medison Inglis (7:6 (7:2), 2:6, 6:2).

Srpkinja je bila ravnopravan rival 129. reketu sveta u prva dva seta, ali je došlo do velikog pada kada se meč lomio i Medison Inglis je kao i prošle godine u kvaklifikacijama bila kobna po Stevanovićevu.     

Neobičan je bio prvi set. Rešen je tek u taj-breku, a prethodilo mu je čak osam osvojenih gemova na servisu rivalke, po četri puta na obe strane, da bi Australijanka u taj-brejku bila ubedljiva, slavila je sa 7:2.

Uzvratila je srpska teniserka u drugom setu, sa dva brejka u trećem i petom gemu povela je sa 4:1 i rutinski stigla do 6:2.

U odlučujućem trećem setu Natalija Stevanovičć nije više imala snage, njena protivnica joj je na početku dva puta oduzela servis i povela sa 4:0. Srpska teniserka je vratila brejk, smanjila na 4:2, ali nije uspela da potpuno preokrene meč i nakon dva sata igre, Inglisova se po šesti put našla u glvanom žrebu nekog grend slem turnira. 

Komentari (0)

Sport