Tenis

Emotivni zagrljaj Novaka Đokovića i Jelene Dokić: Novače, da li se sećaš našeg susreta

Komentari

Autor: Euronews

21/01/2023

-

13:44

Emotivni zagrljaj Novaka Đokovića i Jelene Dokić: Novače, da li se sećaš našeg susreta
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković se uprkos tome što ga već danima muči povreda zadnje lože plasirao u četvrto kolo na Australijan Openu, pobedivši Grigora Dimitrova 3:0 (7:6, 6:3, 6:4). Najboljeg srpskog tenisera i devetostrukog pobednika u Meleburnu posle meča intervjuisala je bivša tenisera Australije, ali i Srbije i Crne Gore, Jelena Dokić.


Susret na terenu obeležio je emotivni zagrljaj, kao i neuobičajeno dugi intervju za ovakve prilike od šest minuta.

Đoković se na početku zahvalio publici.

"Hvala svima što ste došli i napravili pravu atmosferu. Energija koju dajete sa tribina uliva nam snagu u ključnim momentima. Jelena, drago mi je da te vidim, nisam te video godinama", rekao je Đoković u uvodnom obraćanju gledaocima i navijačima.

 


 

Na Novakovu izjavu nadovezala se Dokić, podsetivši Srbina na njihov prvi susret na Australijan Openu.


"Da li se sećaš kada smo se prvi put videli na Australijan Openu", upitala je nekada vrhunska teniserka i dodala: "Rekao si mi: 'Ja sam Novak Đoković'. Rekla sam da se sećam, ali iskrena da budem zaista tada nisam mogla da se setim. Mi smo trenirali dve godine ranije i nisam mogla da se setim ko si. Ali sada znam i svi ovde znaju ko si".

Đoković je posle toga još jednom ponovio da mu je drago što je opet sreo Jelenu Dokić, a zatim nastavio da priča o meču protiv Dimitrova.

"Za mene je bio bitan svaki poen, gem, a posebno raniji brejkovi, jer nisam bio siguran kako ću se zbog povrede osećati. Mnogo poštujem Grigora, dugo se poznajemo i on je jedan od mojih najvećih prijatelja na Turu", rekao je srpski teniser.

Novak Đoković ostao je jedini osvajač grend slema na Australijan Openu, pošto je Endi Marej u subotu završio nastup u singlu. Jelena Dokić upitala je Srbina kako uspeva da se izbori sa mladim teniserima.

"Kako misliš mladi? Pa, 35 je novih 25. Pogledajte Rafu i Endija, igraju na visokom nivou i ja želim kao i oni. Svaka sezona se računa kada uđete u poslednji četvrtinu karijere, više cenite svaki turnir. Bio sam srećan da radim ono što volim, 20 godina profesionalnog sporta, ne mogu da budem zahvalniji", podvukao je Novak Đoković.

Komentari (0)

Sport