Tenis

Đoković nakon osvajanja Vimbldona: Sanjao sam ovaj trofej kao dete, sada ih imam šest

Komentari

Autor: Euronews

11/07/2021

-

19:03

Đoković nakon osvajanja Vimbldona: Sanjao sam ovaj trofej kao dete, sada ih imam šest
AP Photo/Alberto Pezzali - Copyright Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

veličina teksta

Aa Aa

Srpski teniser, Novak Đoković, je pobedio Italijana, Matea Beretinija, sa 3:1 (6:7, 6:4, 6:4, 6:3) u finalu i tako došao do svoje šeste titule na Vimbldonu.

Nakon sjajnog meča, Novak se obratio publici i teniskoj javnosti, a na samom početku je čestitao svom današnjem protivniku:

''Najpre da čestitam Mateu, njegovoj porodici i timu na fenomenalnom turniru. Težak meč, nije najlepši osećaj izgubiti u finalu, ali zaista, ovo je tek početak njegove karijere. Fantastičan je igrač i verujem da će stići daleko'', rekao je Novak, pa nastavio:

''Pobeda na Vimbldonu mi je uvek bila najveći san. Moram da podsećam sebe koliko je ovo posebno i velika mi je čast i zadovoljstvo što se sve ovo dešava. Kad sam imao sedam godina pravio sam ovaj trofej kod kuće od svega što sam mogao da nađem, sada stojim sa šestim osvojenim trofejom Vimbldona''.

 

 

Najboljem teniseru sveta je ovo 20. grend slem titula, što znači da se izjednačio sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, koji takođe imaju po toliko:

''To samo znači da niko od nas trojice ne namerava da stane. Moram da im odam veliko priznanje, oni su legende ovog sporta, dva najvažnija igrača protiv kojih sam igrao i razlog što sam ja ovo što jesam, jer su mi pomogli da shvatim šta moram da radim i kako treba da napredujem. Gubio sam neko vreme mečeve od njih dvojice, onda se nešto promenilo u 2010. i od tada je neverovatno putovanje, koje se neće ovde završiti'', rekao je Novak, a potom se zahvalio svojoj porodici i prijateljima:

''Želim da poručim mom timu i prijateljima, porodici, ženi i deci: volim vas, hvala vam mnogo na svemu, što se žrtvujete. Timski napor dolazi na kraju do izražaja. Svaki dan je nepredvedljiv i cenim vaše strpljenje i posvećenost''.

Za sam kraj, Đoković je odgovorio na pitanje za koga će navijati na večerašnjem finalu Evropskog prvenstva u fudbalu:

''Stavljate me u veoma nezgodnu poziciju... Uživaću u fudbalu večeras'', završio je Novak.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport