Tenis

Đere prošao u polufinale Kicbila: Sledeći protivnik Dominik Tim

Komentari

Autor: Euronews

03/08/2023

-

20:47

Đere prošao u polufinale Kicbila: Sledeći protivnik Dominik Tim
Đere prošao u polufinale Kicbila: Sledeći protivnik Dominik Tim - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Laslo Đere ne posustaje u "pripremnim" turnirima za Grend slem u Njujorku, pa je neočekivani finalista turnira serije 500 u Hamburgu danas izborio i polufinale duplo "manjeg" ATP turnira u Kicbilu, pobedom u dva seta (6:4, 6:2) nad Pedrom Kaćinom. 

Srbin i Argentinac dugo su bili egal u prvom setu, pošto su neizmenično uspevali da sačuvaju gemove na svoj servis. Mada je naš predstavnik u Austriji već u prvom imao jednu brejk loptu, a u petom u stopu pratio Južnoamerikanca. U šestom je on morao da odbija napade i uspeo je u tome, da bi u sedmom konačno probio "zid" i krenuo ka vođstvu.

Jeste posle potvrđenog brejka s nulom izgubio sledeći gem, ali u devetom je "dokrajčio" lošije rangiranog vršnjaka (54). Prošavši rolerkoster pre toga, tako što je ovonedeljni 38. reket sveta od 40:0 došao na ivicu brejka u korist protivnika Novaka Đokovića na nedavnom Vimbldonu.

Srećom, vratio je balans u igri i spasao "živu glavu", pa je posle 43 minuta zakazao drugi set premijernog duela sa Kaćinom. Na startu istog odmah je "brejknuo" Kaćina, pa duplirao razliku i uvećavao je do novog brejka, za 5:2, kada je otklonjen onaj preostali promil sumnje u drugačiji ishod.

Đere je prvi prošao u polufinale, da bi mu se posle nekoliko sati u borbi za učešće u zadnjem meču takmičenja u Austriji, priključio domaći teniser Dominik Tim - 2:1 (4:6, 6:3, 6:4). 

S tim što je rival vicešampiona nedavnog ATP 500 turnira u Hamburgu morao dosta duže da ostane na terenu i prolije više znoja da bi otišao u treći međusobni susret sa Srbinom. Osvajač 17 ATP profesionbalnih titula i nekadašnji član Top 10 dozvolio je Arturu Rinderknehu da mu uzme prvi gem, na njegov servis ivodi priču do kraja prvog seta, da bi tek onda podigao nivo svog tenisa.

Drugi set je prelomio brejkom u četvrtom gemu, a odlučujući na isti način u trećem gemu, pa je posle mnogo potrošene energije i nervoze stigao do Đerea. Njih dvojica imaju po jedan trijumf jedan protiv drugog, pošto je Srbin bio bolji 2019. godine u Rio de Žaneiru (6;3, 6:3), a Austrijanac prošle sezone u Tel Avivu - 5:7, 7:6, 6:4. 

Komentari (0)

Sport