Tenis

Laslo Đere u drugom kolu US Opena: Rutinska eliminacija Amwrikanca Nikašime

Komentari

Autor: Euronews

28/08/2023

-

22:45

Laslo Đere u drugom kolu US Opena: Rutinska eliminacija Amwrikanca Nikašime
Laslo Đere - Copyright Tanjug/(AP Photo/Mary Altaffer)

veličina teksta

Aa Aa

Laslo Đere rutinski je prošao u drugu rundu Otvorenog teniskog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država, tako što je u tri seta izbacio domaćeg igrača Brendona Nakašimu - 7:5, 6:4, 6:4. 

Srbinu i Amerikancu nikada ranije nisu se ukrstili putevi u ATP turu, ali se to nije osetilo u taktici i igri momka iz Sente. Tridesetosmi reket sveta prvi je napravio brejk, za vođstvo od 2:1 u gemovima, ali je odmah, na isti način izgubio stečenu prednost u početnom setu. 

Par puta posle toga uspevao je da osvoji gemove vez izgubljenog poena, međutim 1.351 igrač u singl poretku nije se dao lako dotući. Držao se sve do 5:5, kada je opet izgubio gem na svoj servis, posle čega je Đere terao po svome.

Dominaciju je preneo na drugi set, pošto je momentalnim brejkom (1:0) usmerio vodu na svoju vodenicu. Imao je Laslo i 2:0 i 3:1, na talasu svojih brojnijih vinera i dugih razmena loptice, odnosno grešaka rivala, ali rival se trudio da ne proda jeftino "kožu". Dok brejkom nije zaustavljen u devetom gemu (5:4). 

I zadnji set se dovijao i završio po sličnom scenariju, s tim što ga Đere ranije prelomio, tako što je brejkom poveo s 3:2, a onda rutinski odbijao napade rivala da se vrati u život. 

Laslo je prvi put u karijeri u jednoj godini je na tri od četiri Grend slema prošao prvo kolo, pošto u ovoj sezoni nije preživeo samo premijeru na Rolan Garosu. Ovo mu je tek drugi put da bude akter druge runde najvećeg turnira u Njujorku, a za proboj dalje boriće se sa protiv jednog od dva kvalifikanta - Šmabukuroa iz Japana ili Gastona iz Francuske. 

Komentari (0)

Sport