Aktuelno

Tužilaštvo traži pritvor za osumnjičene za krijumčarenje kokaina

Komentari

Autor: Tanjug

22/09/2023

-

17:38

Tužilaštvo traži pritvor za osumnjičene za krijumčarenje kokaina
Tužilaštvo traži pritvor za osumnjičene za krijumčarenje kokaina - Copyright Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

veličina teksta

Aa Aa

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv sedam osoba zbog sumnje da su u periodu od 2020. do 2021. godine prekookeanskim brodovima iz Ekvadora prokrijumčarili do luke u Solunu 324 kilograma kokaina, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Naredba je doneta u odnosu na Živka Bakića, Aleksandra Matića, Nemanje Predojevićac Stefana Šaranca, Miodraga Stošića, Saše Momčilovića (koji je u bekstvu), Saše Stoisavljevića i više NN lica zbog sumnje da su osnovane sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet droge.

Tužilaštvo je nakon saslušanja, na kojem su se svi branili ćutanjem, predložilo sudu da im odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva i okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Policija je juče uhapsila šestoricu osumnjičenih. Osumnjičenima se stavlja na teret da su tokom 2020. i 2021. godine na području Južne Amerike, Zapadne Evrope, Grčke i Srbije formirali organizovanu kriminalnu grupu sa ciljem kupovine i prebacivanjem velike količine opojne droge kokain putem prekookanskih brodova iz Južne Amerike na teritoriju Zapadne Evrope i Srbije radi stavljanja u promet i sticanja velike protivpravne imovinske koristi.

Takođe, organizovana kriminalna grupa se tereti i da je u označenom vremenskom periodu kupila, prenela i radi prodaje držala 324 kilograma opojne droge kokain, iz Ekvadora do luke u Solunu u Grčkoj gde je navedena opojna droga oduzeta od strane grčke policije.

Komentari (0)

Srbija