Aktuelno

Određen pritvor šestorici osumnjičenih za krijumčarenje 324kg kokaina iz Ekvadora do Soluna

Komentari

Autor: Tanjug

23/09/2023

-

10:08

Određen pritvor šestorici osumnjičenih za krijumčarenje 324kg kokaina iz Ekvadora do Soluna
Ulaz u Viši sud u Beogradu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio je do 30 dana pritvor šestorici osumnjičenih da su u periodu od 2020. do 2021. godine prekookeanskim brodovima iz Ekvadora prokrijumčarili do luke u Solunu 324 kilograma kokaina, saopšteno je iz tog suda.

Pritvor im je određen zbog opasnosti od bekstva i okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo. 

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv sedam osoba zbog sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet droge.

Naredba je doneta u odnosu na Živka Bakića, Aleksandra Matića, Nemanje Predojevića, Stefana Šaranca, Miodraga Stošića, Saše Momčilovića (koji je u bekstvu), Saše Stoisavljevića i više NN lica. 

Osumnjičenima se stavlja na teret da su tokom 2020. i 2021. godine na području Južne Amerike, Zapadne Evrope, Grčke i  Srbije formirali organizovanu kriminalnu grupu sa ciljem kupovine i prebacivanja velike količine opojne droge kokain putem prekookanskih brodova iz Južne Amerike na teritoriju Zapadne Evrope i Srbije radi stavljanja u promet i sticanja velike protivpravne imovinske koristi. 

Grupa se tereti i da je u navedenom vremenskom periodu kupila, prenela i radi prodaje držala 324 kilograma opojne droge kokain, iz Ekvadora do luke u Solunu u Grčkoj, gde je navedenu opojnu drogu oduzela grčka policija. 


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija