Aktuelno

Optužnica protiv Srbina za navodni napad na novinara u Zvečanu

Komentari

Autor: Tanjug

12/10/2023

-

18:42

Optužnica protiv Srbina za navodni napad na novinara u Zvečanu
Optužnica protiv Srbina za navodni napad na novinara u Zvečanu - Copyright Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Osnovno tužilaštvo u Mitrovici podnelo je optužnicu Osnovnom sudu protiv okrivljenog D. S. srpske nacionalnosti, medicinskog radnika zaposlenog u KBC Kosovska Mitrovica, zbog osnovane sumnje da je navodno fizički napao novinara i policiju i time počinio krivično delo "učešće u masi koja čini krivično delo i huliganstvo".

Optuženi D. S. je uhapšen 17. juna na Jarinju, ali dozvoljeno mu je da se brani sa slobode, s obzirom da je uz kauciju pušten iz pritvora 17. jula, prenosi RTS.

Tužilaštvo tvrdi da je D.S. u Zvečanu "namerno primenio silu prema novinaru B. Z. motivisan na nacionalnoj osnovi, dok je pratio proteste srpske zajednice u blizini objekta opštine Zvečan", navodi se saopštenju tužilaštva.

"Okrivljeni je 29. maja 2023. godine i 31. maja 2023. godine u Zvečanu namerno učestvovao u okupljenoj masi ljudi, čiji su postupci izazvali opštu opasnost, tako da je, dok su maskirana lica napala automobil kosovske policije, okrivljeni zajedno sa drugim licima napao novinara medija RTV-21 B.Z., kosovske policajce i druge prisutne novinare", navodi se u optužnici.

Tužilac je u optužnici predložio da sud okrivljenog proglasi krivim za učinjena krivična dela i kazni po zakonu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija