Aktuelno

Optužena dvojica zbog pretnji sinu predsednika Vlade Republike Srpske

Komentari

Autor: Tanjug

19/10/2023

-

16:12

Optužena dvojica zbog pretnji sinu predsednika Vlade Republike Srpske
Optužena dvojica zbog pretnji sinu predsednika Vlade Republike Srpske - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv S.M. (36) i P.M. (28) zbog sumnje da su 20. septembra pretili smrću sinu predsednika Vlade Republike Srpske. U optužnom predlogu tužilaštvo je predložilo sudu da S.M., s obzirom na njegovu prethodnu višestruku osuđivanost, osudi na kaznu zatvora od godinu i sedam meseci, uz predlog da mi se produži pritvor.

Tužilaštvo je za P.M. predložilo kaznu zatvora od osam meseci. Optužnim predlogom njima je na teret stavljeno krivično delo ugrožavanje sigurnosti u saizvršilaštvu. Oni su kako se sumnja 20. septembra u Surčinu kod jednog restorana ugrozili sigurnost više osoba preteći im smrću, što je izazvalo uznemirenost građana V.M., B.D, S.Ž, T.V. i T.P. 

Optužnim predlogom S.M. je stavljeno na teret da je na parkingu restorana prišao oštećenom sinu predsednika Vlade RS koji se nalazio sa obezbeđenjem, rekao: "Mi tebe čekamo i mi znamo ko si ti". Zatim su optuženi ušli u verbalnu raspravu oštećenim i pripadnicima obezbeđenja, zbog čega je oštećeni u strahu za svoj život odgurnuo okrivljenig P.M. Okrivljeni su seli u svoj automobil i velikom brzinom prošli pored prisutnih koji su došli do parkinga, čime su izazvali strah i ugroženost kod oštećenih, te je zbog zabinutosti za bezbednost svih lica događaj prijavljen policiji.

Komentari (0)

Srbija