Aktuelno

Savez penzionera: Podržavamo mere fiskalne konsolidacije

Komentari

Autor: Tanjug

29/10/2023

-

21:16

Savez penzionera: Podržavamo mere fiskalne konsolidacije
Savez penzionera: Podržavamo mere fiskalne konsolidacije - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Sekretar Saveza penzionera Srbije Dragan Petković rekao je danas da su penzioneri u Srbiji dali podršku predsedniku Aleksandru Vučiću kada su u pitanju mere fiskalne konsolidacije koje su počele da se primenjuju 2014. godine.

“Za razliku od perioda do 2012. godine kada smo mi penzioneri živeli u strahu da li će penzije uopšte biti isplaćene, jer se država našla pred bankrotom zahvaljujući neodgovornoj politici Djilasa, Dinkića i ostalih, penzioneri Srbije su dali podrsku Aleksandru Vučiću za mere štednje 2014. godine znajući da će rezultat toga biti redovne penzije koje stalno rastu”, rekao je Petković.

On je dodao da je dobro što penzije od tada konstantno rastu, kao i da penzioneri cene to što krajem svake godine već godinama unazad dobijaju jednokratne pomoći od države, saopšteno je iz Saveza penzionera Srbije.

“Samo u poslednje dve godine penzije su porasle preko 56 odsto, danas je prosečna penzija duplo veća nego tada, penzionere kao i svake godine očekuje pomoć od 20.000 dinara i sledeće godine s razlogom očekujemo da prosečna penzija dostigne 450 evra. Mi penzioneri imamo iskustvo mnogih vlada koje bi se setile penzionera samo pred izbore i vlada koje su varale građane praznim obećanjima'', rekao je Petković. 

Penzioneri Srbije, kako je istakao, žele stabilnost i sigurnost i neće naivno nasedati na obećanja o 1.000 i 2.000 evra koje im nude oni koji bi da dođu na vlast, jer znaju da je to samo prazno obećanje i ''da bi smo se ponovo sa takvim ljudima survali u ekonomski ambis''. 

''Mi nećemo da se sa nasom starošću kockaju oni koji su nam govorili da je 'kriza razvojna sansa', već odgovornu politiku koja će nam donositi redovne penzije, koje redovno rastu, a nama penzionerima omogućavaju dostojanstven zivot”, zaključio je Petković.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija