Aktuelno

Hapšenja u Beogradu i Subotici: Palo sedam članova organizovane kriminalne grupe koja je krijumčarila migrante

Komentari

Autor: Tanjug

03/11/2023

-

13:04

Hapšenja u Beogradu i Subotici: Palo sedam članova organizovane kriminalne grupe koja je krijumčarila migrante
Hapšenja u Beogradu i Subotici: Palo sedam članova organizovane kriminalne grupe koja je krijumčarila migrante - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, nakon višemesečne istrage danas su, na području Beograda i Subotice, uhapsili sedam članova organizovane kriminalne grupe zbog sumnje da su omogućili iregularnim migrantima prelaz granice između Srbije i Mađarske.

Oni se sumnjiče za izvršenje krivičnog dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, navodi se u saopštenju MUP-a.

Sumnja se da su oni od sredine aprila do sredine jula ove godine, za novčani iznos od 2.350 evra po migrantu, omogućili nedozvoljen prelaz državne granice između Srbije i Mađarske za više desetina iregularnih migranata afroazijskog porekla, kao i njihov ilegalni tranzit do zemalja Evropske unije.

Uhapšenim pripadnicima organizovane kriminalne grupe određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu koja će biti podneta i protiv još jedne osobe koja se trenutno ne nalazi u Srbiji, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija