Aktuelno

Prikazani snimci u nastavku suđenja za ubistvo u Belvilu

Komentari

Autor: Tanjug

09/11/2023

-

15:53

Prikazani snimci u nastavku suđenja za ubistvo u Belvilu
Ulaz u Viši sud u Beogradu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

U Višem sudu u Beogradu danas je pregledom video snimaka nastavljeno suđenje petorici optuženih za učešće u ubistvu Bojana Mirkovića 12. novembra 2020. godine u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil.

U sudnici je prikazano više od 20 snimaka prvog kretanja automobila kojim je upravljao optuženi Bojan Kovačević, a kasnije i automobil Ivana Nikčevića.

Lazar Tejić je optužen kao neposredni izvršilac ubistva, dok su optuženi za teško ubistvo u saizvršilaštvu njegov očuh Kovačević, Nikčević i Dušan Kokoruš.

Kovačević je 4. novembra zajedno sa prvooptuženim Lazarom Tejićem sa čijom je majkom inače bio u vezi, i sa još jednom devojkom, pet sati obilazio ulice oko naselja Belvil.

Sledeće suđenje zakazano je za 4. decembar za kada je pozvan veštak za DNK Dušan Keckarević.

Tejić je optužen i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Svi optuženi su uhapšeni desetak dana nakon ubistva. Sa slobode se brane Kokoruš, Kovačević i Nikčević. Istraga protiv njih je sprovedena zbog sumnje da su Kokoruš, Tejić, Kovačević i Nikčević po prethodnom dogovoru, učestvovali u ubistvu Mirkovića.

Nadležni organi pronašli su oba pištolja iz kojih je pucano na Mirkovića, bicikl kojim je neposredni izvršilac došao na mesto izvršenja i kojim se posle udaljio. Takođe je pronađen GPS uređaj koji je korišćen za praćenje Mirkovića pre ubistva.

"Biološki tragovi i vremensko-prostorna analiza potvrđuju umešanost svih okrivljenih", istaklo je ranije tužilaštvo.

Komentari (0)

Srbija