Aktuelno

Apelacioni sud potvrdio presudu: Zbog napada na policajce, dvojici muškaraca ukupno 19 godina zatvora

Komentari

Autor: Tanjug

09/11/2023

-

18:30

Apelacioni sud potvrdio presudu: Zbog napada na policajce, dvojici muškaraca ukupno 19 godina zatvora
Apelacioni sud potvrdio presudu: Zbog napada na policajce, dvojici muškaraca ukupno 19 godina zatvora - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu i pravosnažno osudio dvojicu muškaraca na ukupno 19 godina zatvora, jer su nakon potere udarili kolima policajca i uperili pištolj u njega. 

Drugostepeni sud je odbio kao neosnovane sve žalbe i potvrdio prvostepenu presudu kojom je osudio F.V. na kaznu zatvora od 12 godina, a V.M. na kaznu zatvora od sedam godina, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu ovog suda.

  Oni su oglašeni krivim za izvršenje krivičnog dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti u saizvršilaštvu, dok je F.V. osuđen i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, te mu je izrečena mera bezbednosti oduzimanja pištolja i metaka.

V.M. i F.V. su oglašeni krivim što su 20. septembra 2021. godine, u Beogradu, u stanju smanjene uračunljivosti do stepena bitnog, ali ne bitno, napali policijskog službenika na dužnosti.

Tog dana automobilom je upravljao V.M.  dok je na suvozačevom mestu sedeo F.V. Oni su se dovezli do Mostarske petlje gde su im policijski službenici Interventne jedinice 92 i UKP Drugog odeljenja, signalizirali da se zaustave,, što oni nisu učinili, već su ubrzali voznju.

 Nakon kraće potere policajci su se zaustavili vozilom ispred okrivljenih i naredili im da izađu iz vozila.

Okrivljeni ponovo to nisu uradili, već je okrivljeni V.M. prebacio u prvu brzinu zbog čega je oštećeni policajac N.P. pokušao da izbaci iz brzine kada ga je okrivljeni V.M. uradio u predelu glave, a F.V. ga je udarao u grudi i stomak.

Okrivljeni V.M. je tada naglo krenuo punom brzinom odbacivši drugog policajca F.I. od vozila, dok su tokom vožnje pokušavali da izguraju oštećenog policajca N.P. i on je pao na kolovoz, te zadobio lake telesne povrede.

Okrivljeni su nastavili da voze i u jednom trenutku udarili u policijsko vozilo, izleteli sa kolovoza i zaustavili se.

Kada su im prišli policajci, okrivljeni V.M. je ponovo krenuo vozilom ka jednom od njih, dok je okrivljnei F.V. uperio pištolj, koji je neovlašćeno nosio, u policajca, koji je iz službenog pištolja pucao dva puta u vozilo okrivljenih, što su učinili i drugi policajci.

Policajci su tada priveli obojicu okrivljenih, a na podu kod suvozačevog sedišta pronašli su pištolj sa uklonjenim fabričkim brojem i okvirom sa 15 pištoljskih metaka.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija