Aktuelno

Zbog štrajka radnika Pošte prazni sandučići širom Srbije: Postoji još nekoliko načina da se računi izmire na vreme

Komentari

Autor: Ana Mihaljčić

14/11/2023

-

20:10

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Radnici Pošte širom Srbije stupili su u štrajk i traže povećanje zarada i niz drugih zahteva, zbog čega mnogima već nedeljama nisu dostavljeni računi ni paketi na kućnu adresu.

U Infostanu kažu da je obustava rada Pošte napravila gužvu na njihovim šalterima, ali i akcija reprograma duga za Infostan koja je počela 1. novembra.

"Ko nije dobio oktobarski račun objedinjene naplate na svoju kućnu adresu, još uvek ne treba da brine. Mi smo produžili rok za korišćenje popusta do kraja meseca, do tada će svi korisnici dobiti svoje račune. U isto vreme mogu preuzeti račun ili platiti ga onlajn na portalu i aplikaciji E-sanduče. Takođe mogu dođu u bilo koju ekspozituru, ili zgradu direkcije preduzeća ili nam se obratiti putem mejla", kaže za Euronews Srbija Milica Paunović iz "Infostana".

Kada je u pitanju dostava računa za struju, u EPS-u kažu da prate trenutnu situaciju i da su sve račune predali Pošti Srbije.

E-Stock/Dimitrije Goll

 

Na portalu "Uvid u račun", koji se nalazi na sajtu EPS, građanima je već dostupan račun za oktobar. Tu mogu na jednostavan način da preuzmu svoje račune i da ih plate. Takođe, kao i do sada građani mogu da plate račune na šalterima EPS, a potrebne informacije o računima mogu da dobiju i putem kol-centra.

Šta traže poštari i šta na to kažu nadležni?

Sastanak nadležnog ministra informisanja i telekomunikacija Mihaila Jovanovića i poštanskih radnika iz više gradova Srbije u Novom Sadu bezuspešno je okončan 13. novembra, a ministar je predočio da će gubici koji nastaju svakim danom obustavom rada Pošte imati ogromne posledice po finansijski rezultat poslovanja.

On je rekao da više ni jedan dan ne može da se izgubi i da je potrebno da se zaposleni hitno vrate svojim redovnim poslovnim aktivnostima, preradi i isporuci zaostalih pošiljki.

Poštar Stefan Mitrović koji je učestvovao na sastanku, objašnjava da su on i njegove kolege isti napustili jer im je ponuđeno povećanje plate od 10 odsto, umesto 30 što su oni zahtevali. Poručuju da ne odustaju od svojih zahteva.

"Čekamo naravno novu, prihvatljivu ponudu - ne neke pijačne za nekoliko procenata, nego ono što tražimo da se i ispuni. Osim našeg zahteva koji očekujemo da se realizuje u što kraćem roku očekujemo i povećanje od 10 procenata od januara meseca koje sledi svim javnim preduzećima", istakao je Mitrović.

Dok poštanski radnici i Ministarstvo ne postignu dogovor, građanima jedino preostaje da račune plate onlajn ili u ekspoziturama. Izgleda da će do daljeg, poštanski sandučići ostati prazni. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija