FOTO

Euronews Srbija na mestu sudara vozova kod Odžaka: Nepristupačan teren i potpuni mrak, oko 20 povređenih

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/11/2023

-

20:01

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Putnički i teretni voz sudarili su se večeras tačno na pola puta između železničkih stanica Ratkovo i Odžaci, potvrđeno je iz MUP-a za Euronews Srbija. Do nesreće je došlo kada je oko 19 časova putnički voz, sa zadnje strane naleteo na teretni voz, te izleteo iz šina. 

Iako je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u prvom saopštenju navelo da su povređene četiri osobe, iz MUP-a je potom za Euronews Srbija potvrđeno da se radi o više od 20 osoba.

''I putnički, i teretni voz saobraćali su iz Novog Sada ka Bogojevu, a do naleta je došlo kada je putnički voz sustigao teretnu železničku kompoziciju i udario u zadnji vagon teretnog voza'', navodi se u saopštenju Ministarstva. Prema prvim izveštajima sa terena, kako se dodaje, uzrok ovog vanrednog događaja je ljudski faktor.

Reporter Euronews Srbija koji se trenutno nalazi na licu mesta navodi da se radi o izuzetno nepristupačnom i slabo osvetljenom terenu, kao i da je kabina putničkog voza doslovno ulegla u zadnji deo teretnog.

Železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja sprovodi istragu, kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za večerašnji sudar vozova.

Pored Železničke komisije, na mestu sudara su i predstavnici MUP-a Srbije, kao i Hitna pomoć.

"Srbijavoz" u saopštenju naglašava da je bezbednost putnika i celokupnog železničkog saobraćaja prioritet kompanije, i da će nastaviti da čine sve kako se ovakve i slične nesreće u budućnosti više ne bi događale.

Komentari (0)

Srbija