Aktuelno

Tužilaštvo traži tri godine zatvora za optuženu za nadrilekarstvo

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/07/2021

-

09:00

Tužilaštvo traži tri godine zatvora za optuženu za nadrilekarstvo
Tužilaštvo traži tri godine zatvora za optuženu za nadrilekarstvo - Copyright Burst

veličina teksta

Aa Aa

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv nadrilekarke O. M. i J. T. zbog izvršenja krivičnog dela Teško delo protiv zdravlja ljudi u saizvršilaštvu.

"Nakon prethode krivične prijave udruženja Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije 'SESIAM', informacije Ministarstva zdravlja i više prijava koje su podneli oštećeni, tužilaštvo je odredilo zadržavanje prema osumnjičnoj O. M. u trajanju od 48 časova koja je zatim saslušana u zakonskom roku dana 03.06.2021. godine, nakon čega joj je Prvi osnovni sud u Beogradu, na predlog tužilaštva, odredio pritvor u trajanju od 30 dana i isti, na obrazložen predlog, produžio za još 30 dana", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Kako se dodaje, pritvor joj je produžen po više osnova – s obzirom na to da O.M. nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na oštećene i svedoke, kao i da, "imajući u vidu period izvršenja krivičnog dela i broj oštećenih, postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo". 

Dodaju i da je u dokaznom postupku tužilaštvo ispitalo dvanaest oštećenih i jednog svedoka. Nakon toga, određeno je medicinsko veštačenje telesnih povreda oštećenih.

"O. M. i J. T. je stavljeno na teret da su krivično delo izvršile u periodu od 01. maja 2020. godine do 01. marta.2021. godine u neregistrovanom 'medicinsko-estetskom centru Tayas' u Beogradu na taj način što su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva 'plazma pen' prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena, uz istovremeno nedopuštenu primenu injekcione lokalne anestezije 'lidokain – hlorida' koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usled nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja „plazma-pen“ zbog korišćenja struje", saopštilo je Tužilaštvo.

Oni su predložili i da Prvi osnovni sud u Beogradu, nakon održanog glavnog pretresa i sprovedenog dokaznog postupka okrivljenoj O.M, izrekne kaznu zatvora u trajanju od 3 godine, kao i da okrivljenoj J.T. izrekne kaznu zatvora u trajanju od 1 godine.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija