Aktuelno

Brnabić sa predsednikom Kipra o privrednoj saradnji i bliskosti dva naroda

Komentari

Autor: Tanjug

23/11/2023

-

19:15

Brnabić sa predsednikom Kipra o privrednoj saradnji i bliskosti dva naroda
Brnabić sa predsednikom Kipra o privrednoj saradnji i bliskosti dva naroda - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/ Peđa Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednikom Republike Kipar Nikosom Hristodulidisom i ocenila da dve zemlje povezuju čvrsto prijateljstvo, istorijski potvrđena bliskost i solidarnost dva naroda, utemeljena na punom razumevanju i dugogodišnjoj uzajamnoj podršci. 

Predsednica vlade istakla je da o posvećenosti unapređenju saradnje svedoči i održavanje treće zajednička sednica dveju vlada i izrazila uverenje da će potpisani memorandumi doprineti čvršćoj saradnji, pre svega u oblastima obrazovanja, nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, navedeno je u saopštenju vlade.

Tanjug/Vlada Republike Srbije/ Peđa Vučković

 

Kako je ocenila Brnabić, najveću mogućnost za unapređenje privredne saradnje, predstavlja povećanje kiparskih direktnih investicija u privredu Srbije i pozvala kiparske kompanije da u većem broju investiraju na srpskom tržištu.

Izrazila je očekivanje da će, osim povećanja trgovinske razmene, biti razmotrena i saradnja u oblastima energetike, poljoprivrede i turizma, u kojima dve zemlje poseduju značajne potencijale.

Predsednik Hristodulidis poručio je da je Kipar posvećen ubrzanju procesa pristupanja Evropskoj uniji zemalja Zapadnog Balkana i preneo čvrstu podršku Srbiji na njenom evropskom putu, imajući u vidu da jedino takva politika osigurava stabilnost u regionu i Evropi.

Poručujući da dve zemlje imaju jednak stav kada je u pitanju poštovanje međunarodnog prava, predsednica vlade zahvalila je na kontinuiranoj podršci Kipra suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije, navedeno je u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija