Politika

Savet za saradnju Srbije i Republike Kipar, prisustvuju Vučić i Hristodulidis

Komentari

Autor: Tanjug

23/11/2023

-

12:30

Savet za saradnju Srbije i Republike Kipar, prisustvuju Vučić i Hristodulidis
Savet za saradnju Srbije i Republike Kipar, prisustvuju Vučić i Hristodulidis - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Savet za saradnju Republike Srbije i Republike Kipar počeo je danas u Palati Srbija, u prisustvu predsednika dve zemlje Aleksandra Vučića i Nikosa Hristodulidisa.

Savetu za saradnju iz Vlade Srbije prisustvuju i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar odbrane Miloš Vučević, ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, ministarka nauke Jelena Begović i ministar sporta Zoran Gajić.

Predsednik Vučić rekao je juče da je Kipar jedna od zemalja koja snažno podržava evropski put Srbije i najavio da će danas biti potpisana tri sporazuma o saradnji iz oblasti nauke, obrazovanja kao i iz oblasti saradnje diplomatskih akademija.

Vučić je dodao da je sa kiparskim kolegom razgovarao na koji način dve zemlje mogu dodatno da podignu nivo usluga i razmenu roba, kao i nivo turističkih posete, pre svega građana Srbije Kipru, ali i obrnuto.

Predsednik je pozvao kiparske investitore da razmisle o Srbiji kao o destinaciji za njihova ulaganja.

Vučić je istakao da i u oblasti energetike postoje elementi moguće saradnje u budućnosti kroz projekat IstMed.

Kako je ranije najavljeno, nakon Saveta za saradnju uslediće ceremonija potpisivanja memoranduma o razumevanju.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Predsednik Kipra je juče započeo dvodnevnu zvaničnu posetu Srbiji.

Vučić i Hristodulidis su sastali su se u sredu u Palati Srbija u "četiri oka", a održan je i plenarni sastanak članova delegacija Srbije i Republike Kipar.

Vučić je posle sastanka rekao da je u razgovoru nedvosmisleno potvrđena želja da se dodatno unaprede bilateralni odnosi i saradnja dve zemlje i zahvalio Kipru na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Predsednik Kipra Nikos Hristodulidis rekao je da je stav Kipra po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije jasan i da ne može biti promenjen, kao i da je Kipar najjača podrška Srbiji na putu priključenja EU.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija