Aktuelno

Deveta doživotna robija u Srbiji: Izrečena maksimalna kazna ubici dvogodišnje devojčice u Zaječaru

Komentari

Autor: RTS

07/12/2023

-

18:05

Deveta doživotna robija u Srbiji: Izrečena maksimalna kazna ubici dvogodišnje devojčice u Zaječaru
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Zaječaru izrekao je doživotnu kaznu zatvora M. N. iz sela Donji Dejan kod Vlasotinca, jer je 21. februara u Zaječaru nasmrt pretukao dvogodišnju ćerku svoje vanbračne supruge. Odbrana najavila žalbu.

Za smrt dvogodišnje P. V. Viši sud u Zaječaru odredio je doživotnu kaznu zatvora, a branilac osuđenog M. N. najavio je žalbu Apelacionom sudu u Nišu.

Za ubistvo devojčice u Zaječaru prvostepenom presudom izrečena doživotna kazna

Ovo je deveta prvostepena kazna doživotnog zatvora u Srbiji.

U svojim završnim rečima postupajući tužilac je sudu predložio da M. N. za krivično delo teško ubistvo osudi na maksimalnu kaznu, odnosno na kaznu doživotnog zatvora.

Odbrana tražila 20 godina zatvora

Sa druge strane, branilac Milinko Jovanović predložio je sudu da njegovog branjenika osudi na kaznu zatvora od 20 godina umesto na doživotni zatvor.

U obdukcijskom nalazu koji je nakon smrti devojčice dostavljen Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, smrt devojčice je nastupila neposredno usled prestanka disanja i srčanog rada, prouzrokovanog "obimnim jakostepenim povredama glave i posledičnim razvojem jakostepenog otoka mozga".

Kod deteta su utvrđene i druge povrede koje zbirno predstavljaju tešku telesnu povredu opasnu po život.

Veštačenje sudskog veštaka iz oblasti neuropsihijatrije ukazuje da je M. N. u vreme ubistva bio u stanju srednjeg pijanstva, odnosno bio je pod dejstvom alkohola sa količinom alkohola u krvi od 1,63 promila.

Optužen je da je 21. februara u iznajmljenom stanu u Zaječaru, više puta po glavi i telu udario dvogodišnju ćerku svoje vanbračne supruge i teško ju je povredio. Dete je prevezeno u Zdravstveni centar u Zaječaru, gde je preminulo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija