Aktuelno

Ivković: Potvrđena saznanja policije o planu za napad na institucije u Beogradu, iz SPN tvrdili da do nasilja neće doći

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/12/2023

-

10:10

Ivković: Potvrđena saznanja policije o planu za napad na institucije u Beogradu, iz SPN tvrdili da do nasilja neće doći
Ivković: Potvrđena saznanja policije o planu za napad na institucije u Beogradu, iz SPN tvrdili da do nasilja neće doći - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Načelnik Uprave policije Ivica Ivković rekao je danas na konferenciji za novinare su saznanja o napadu na institucije koje je policija imala pre nekoliko dana potvrđena dešavanjima sinoć ispred Skupštine grada Beograda, te dodao da su oni to saopštili predstavnicima liste Srbija protiv nasilja, koji su, kako je istakao, negirali tu informaciju i rekli da do incidenta neće ni doći. 

"Oko 18 sati došlo je do neprijavljenog okupljanja građana ispred RIK-a u ulici Kralja Milana broj 14. Okupilo se oko 2.490 građana, a tokom ovog okupljanja bilo je i više politčkih predstavnika koalicije Srbija protiv nasilja koji su se obratili okupljenima. Iz njihovih govora već se mogo naslutiti dalji razovoj situacije. Time su potvrđena naša saznanja koja su već bila predstavljena koaliciji Srbija protiv nasilja 12. i 16. decembra. Oni su negirali ovu informaciju i rekli da do incidenata neće doći", rekao je Ivković.

Kako je dodao, ono što se sinoć dogodilo, potvrdilo je saznanja policije.

"Ono što smo videli sinoć ispred Skupštine grada, u potpunosti je, nažalost, potvrdilo saznanja MUP i ostalih službi bezbednosti, pokazalo drugo, očigledno - pravo lice i namere ovih skupova", naglasio je Ivković, te dodao:

"To je pokazalao pravo lice i nameru skupova. Oni su više sada napadali policijske službenike. To je trajalo do 21.50. Pripadnici policije su tri sata trpeli napade, očekivali su da nasilje neće eskalirali. Povređeno je osam policijskih službenika, neki teže. Jedan od nijh će biti podvrgnut hiruškoj intervenciji", dodao je.

Podsetimo, sedmi protest pristalica koalicije "Srbija protiv nasilja" (SPN) završen je sinoć u Beogradu pošto je policija rasterala demonstrante i zatvorila prostor oko Skupštine grada Beograda gde su okupljeni pokušavali nasilno da uđu u zgradu. Pripadnici Žandarmerije sa opremom za razbijanje demonstracija napravili su krug oko zgrade Skupštine grada i RIK-a, u Ulici kralja Milana i ka Slaviji. Uhapšeno je više od 35 osoba, a povređeno je osam policajaca. Šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti Ivica Dačić izjavio je da će se danas u 15 sati održati sednica Biroa sa šefovima službi bezbednosti i tužiocima o protestima i pokušaju demonstranata da nasilno uđu u Stari Dvor u Beogradu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija