Aktuelno

Ženi (32) određen pritvor zbog proganjanja: Tvrdila de je stjuardesa pa uznemiravala pilota

Komentari

Autor: Tanjug

27/12/2023

-

21:04

Ženi (32) određen pritvor zbog proganjanja: Tvrdila de je stjuardesa pa uznemiravala pilota
Ženi (32) određen pritvor zbog proganjanja: Tvrdila de je stjuardesa pa uznemiravala pilota - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

U Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušana osumnjičena T.P. (32), prema kojoj je, po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, doneto rešenje o zadržavanju zbog krivičnog dela proganjanje.

Kako je saopštilo Treće OJT, osumnjičenoj se stavlja na teret da je od jula do decembra proganjala oštećenog D.M. uporno pokušavajući da, protiv njegove volje, sa njim uspostavi komunikaciju putem svog broja telefona i broja telefona članova njene porodice i poznanika, kao i putem društvenih mreža sa svog profila i sa lažnih profila. 

Osumnjičena je priznala izvršenje krivičnog dela i izjavila da je po zanimanju stjuardesa, te da je želela da se zaposli u aviokompaniji gde oštećeni radi kao pilot. 

Potom je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu donelo naredbu za psihijatrijsko veštačenje. 

Komisija veštaka je u prostorijama tužilaštva obavila veštačenje osumnjičene na osnovu kojeg je utvrđeno da je u pitanju neuračunljivo lice. 

S obzirom na tu činjenicu, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo Trećem osnovnom sudu u Beogradu predlog da se prema osumnjičenoj odredi pritvor i da se smesti u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu, zbog postojanja opasnosti da bi usled duševnih smetnji mogla da izvrši krivično delo i da utiče na oštećenog. 

Na osnovu predloga tužilaštva, sud je doneo rešenje kojim je osumnjičenoj određen pritvor i smeštena je u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, navedeno je u saopštenju.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija