Aktuelno

Upozorenje za vozače: Oprez u vožnji zbog kiše i pljuskova, smanjena vidlivost zbog magle na pojedinim putevima

Komentari

Autor: Tanjug

04/01/2024

-

07:45

Upozorenje za vozače: Oprez u vožnji zbog kiše i pljuskova, smanjena vidlivost zbog magle na pojedinim putevima
Kolona vozila - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Auto-moto savez Srbije upozorio je danas da bi kiša i pljuskovi, prvo na severu, a po podne i u južnim predelima, mogli da ometaju vozače i utiču na njihovu bezbednu vožnju i sigurno putovanje, zbog čega je neophodno da se brzina prilagodi uslovima na putu.

Navodi se i da nedovoljno odstojanje između vozila može da bude uzrok saobraćajnih nezgoda, zato što je u tim uslovima na mokrom kolovozu duži zaustavni put vozila.

Dodaju i da smena turista na planinama i zimskim centrima može da dovede do povremeno pojačanog saobraćaja na putevima. Na naplatnim stanicama trenutno nema zadržavanja vozila, kao ni na putničkim i teretnim terminalima na graničnim prelazima.

Osim AMSS, saopštenje je izdalo i javno preduzeće "Putevi Srbije" koje upozorava vozače na smanjenu vidljivost na putevima zbog pojave magle.

Vidljivost je, navodi se, smanjena na Auto-putu E-75, petlja Batočina - petlja Pojate na 150 metara i tunelu Manajle - petlja Bujanovac Jug na 50 do 100 metara.

Takođe magle ima na auto-putu E-80, tunel Bancarevo - petlja Pirot Zapad na 50 metara, na auto putu E-761 - deonici Pojate - Makrešane i na naplatnoj stanici Koševi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija