Aktuelno

Evakuisana fabrika u Aleksincu: Otrovalo se više od 30 radnika, troje prebačeno u niški Klinički centar

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/01/2024

-

21:06

Evakuisana fabrika u Aleksincu: Otrovalo se više od 30 radnika, troje prebačeno u niški Klinički centar
Evakuisana fabrika u Aleksincu: Otrovalo se više od 30 radnika, troje prebačeno u niški Klinički centar - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U fabrici "Magna" u Aleksincu večeras oko 20 časova došlo je do trovanja radnika, a prema prvim informacijama 35 radnika se javilo u Dom zdravlja sa simptomima trovanja i mučninom.

Policijska uprava u Nišu saopštila je da su svi radnici iz aleksinačke fabrike evakuisani, a da je u toku utvrđivanje okolnosti nesreće. Na terenu su pripadnici sektora za vanredne situacije, a intervencija u toku.

Načelnik Hitne službe aleksinačkog Doma zdravlja dr Nenad Marković kaze za Euronews Srbija da tri osobe imaju teži oblik trovanja i da su prebačene na toksikologiju u niški Klinički centar. 

Ostali su sa lakšim povredama i nakon trijaže u Hitnoj pomoći, upućeni su na interno odeljenje aleksinačke bolnice na dalju dijagnostiku.

Euronews Srbija

 

Kod ove tri osobe bilo je gubitka svesti. Ostali su imali simptome kao što su nagon za povraćanjem, mučninu, pečenje u grlu, ali nisu životno ugroženi.

"U niški Klinički centar primljene su dve pacijentkinje, od 46 i 20 godina. One su svesne, stabilne i komunikativne. Treći pacijent iz Aleksinca je na putu ka Kliničkom centru", potvrdili su za Euronews Srbija iz Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu.

Pregledano 50 pacijenata

Direktor Opšte bolnice Aleksinac dr Goran Vidić kaže za Euronews Srbija da je do sada pregledano oko 50 pacijenata. 

"Još dolaze. Žena hospitalizovana u aleksinačkoj bolnici na internom sa težim simptomima je stabilno. Ostali su dobro. Oni koji su pregledani do sada, pušteni su kući. Verovatno će i ostali nakon dijagnostike jer se radi o lakšim simptomima", rekao je Vidić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Kako nezvanično saznajemo, do trovanja je došlo dok su radnici postavljali podne obloge.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija