Aktuelno

Optuženi Srbi sa severa KiM se izjasnili da nisu krivi za krivično delo terorizma

Komentari

Autor: Euronews Srbija/A.Ć.

30/01/2024

-

11:10

Optuženi Srbi sa severa KiM se izjasnili da nisu krivi za krivično delo terorizma
Optuženi Srbi sa severa KiM se izjasnili da nisu krivi za krivično delo terorizma - Copyright Euronews/Anđelka Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Na početku suđenja u Osnovnom sudu u Prištini, četvorica optuženih Srba, Milun Milenković Lune, Dejan Pantić, Miomir Cakić i Aleksandar Vlajić, izjasnili su se da nisu krivi za krivično delo navodnog terorizma, koje im se stavlja na teret.

U pročitanoj optužnici, tužilac je naveo da se četvorica optuženih terete za napad na prostorije Opštinske izborne komisije u severnom delu Kosovske Mitrovice u Kolašinskoj ulici. Tom prilikom su, kako tvrdi tužilac, na prostorije OIK-a bačene dve šok bombe i dve granate, od kojih je jedna eksplodirala, izazvavši opštu opasnost.

Sva četvorica optuženih su se izjasnili da nisu krivi, a odbrana ima rok od 30 dana da podnese primedbe na optužnicu.

Pantić, Cakić i Vlajić se brane sa slobode, dok je u pritvoru još Milun Milenković Lune, poznati trener kik boksa iz Mitrovice. Za njega je za odbranu iz kućnog pritvora ponuđena kaucija u iznosu od 30.000 evra, saopštio je predsedavajući sudija Valjon Kurtaj, o čemu će se sudsko veće naknadno izjasniti.

Nekoliko eksplozija u zgradi Opštinske izborne komisije u severnom delu Kosovske Mitrovice, dogodile su se 6. decembra 2022. godine, kada su albanski članovi te komisije pokušali da uđu u prostorije, uz pratnju pripadnika specijalne jedinice Kosovske policije. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija