Aktuelno

Pripremno ročište “vračarcima” nastavlja se 13. februara

Komentari

Autor: Tanjug

07/02/2024

-

15:09

Pripremno ročište “vračarcima” nastavlja se 13. februara
Pripremno ročište “vračarcima” nastavlja se 13. februara - Copyright FoNet/Marko Dragoslavić

veličina teksta

Aa Aa

U Specijalnom sudu u Beogradu završeno je današnje pripremno ročište pred početak suđenja pripadnicima grupe "vračarci", koji se terete za tri teška ubistva i pet pokušaja teških ubistava.

Pripremno ročište, koje je zatvoreno za javnost, nastavljeno je danas uvodnim izlaganjem odbrane i biće nastavljeno u utorak 13. februara.

Po završetku pripremnog ročišta sudija će zakazati glavni pretres (suđenje), na kojem će biti dozvoljeno prisustvo javnosti. Na početku ovog ročišta u januaru svi optuženi negirali krivicu. Kao organizator ove grupe optuženi su Nikola Vušović i Uroš Piperski, a svim optuženima se na teret stavlja krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Optužnicom je obuhvaćeno ukupno 38 osoba, od kojih je 11 u bekstvu, među kojima i vođe grupe.

Grupa se tereti za ubistva Aleksandra Halabrina 20.marta, Dragana Ristića 10. septembra, i Aleksandra Šarca 17. oktobra 2020. godine.

Pokušaji ubistava izvršeni su 7.oktobra na sada pokojnog Lazara Vukićevića, 29. decembra 2019. godine na Samira Divljanovića, 11. maja 2020. na Miloša Nilovića, 27. novembra 2020. godine na Andriju Zarića kao i na Arsenija Stefanovića 1. febraura 2021. godine.
 

Komentari (0)

Srbija