Aktuelno

Institut: Bojić nema veze sa preparatom koji se reklamira, pokreće mere protiv NN lica

Komentari

Autor: Tanjug

07/02/2024

-

15:37

Institut: Bojić nema veze sa preparatom koji se reklamira, pokreće mere protiv NN lica
Milovan Bojić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" demantovao je danas da direktor tog Instituta Milovan Bojić reklamira lek za potenciju i naveo da Bojić nema nikakve veze sa takvom vrstom promocije i naveo da će on zbog toga preduzeti sve moguće mere da se lica koja su zloupotrebila njegovo ime, strogo kazne, kao i da će radi zaštite od ovakvog kriminalnog ponašanja kojima su ugroženi njegov identitet, ime i reputacija, pokrenuti postupak pred Odeljenjem za borbu protiv visokotehnolokog kriminala Višeg tužilaštva u Beogradu.

"Na internetu se pojavio oglas i reklama lažnog sadržaja kojim prof. dr Milovan Bojić (u izmišljenom intervjuu po profesiji urolog) preporučuje izvestan preparat pod nazivom 'TestoY' koji se, navadno, može kupiti u apotekama kao izuzetno efikasan.

N.N. lica su, kao i mnogo puta do sada, zloupotrebila delo prof. Bojića u nameri da ljude varanjem ubeđuju u delotvornost pomenutog preparata  kako bi poboljšali svoje zdravlje, a oni na tome profitirali", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da korišćenje imena Bojića u lažnom promovisanju preparata za potenciju, predstavlja ozbiljno kršenje medicinskih standarda i dovodi u pitanje poverenje pacijenata, ugrožavajući profesionalni integritet i struku. 

Komentari (0)

Srbija