Aktuelno

Nastavljeno suđenje grupi Veljka Belivuka: Preslušan snimak razgovora Velje Nevolje o oružju

Komentari

Autor: Tanjug

13/02/2024

-

16:40

Nastavljeno suđenje grupi Veljka Belivuka: Preslušan snimak razgovora Velje Nevolje o oružju
Nastavljeno suđenje grupi Veljka Belivuka: Preslušan snimak razgovora Velje Nevolje o oružju - Copyright Tanjug Video

veličina teksta

Aa Aa

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je slušanjem audio snimaka nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

U sudnici je pušten audio snimak ragovora između optuženih Belivuka, Slađane Sekulić, Vlade Geogrijeva i Nebojše Jankovića od 27. decembra 2020. godine iz kuće u Tršiću. Ovaj audio snimak dobijen je tajnim praćenjem i prisluškivanjem pripadnika ove grupe. Na tom snimku se čuje kako hoće da čiste oružje i da treba da kupe ulje Sinol, a čuje se i kako Georgijev kaže da je pre nosio pištolj CZ, a sad nosi "Glok".

Takođe, Belivuk je rekao da treba da pokupe stvari iz "Mercesa GLE", dok u optužnici stoji da su pripadnici ove grupe nakon ubistva Zdravka Radojevića uzeli njegove automobile među kojima je bio jedan i taj model automobila. Potom su pričali o vazdušnoj pušci koja, kako Janković objašnjava na snimku, može sa 50 metara da ubije čoveka ako "gađaš u glavu".

Belivuk je za govornicom rekao da on ne može da prepozna čiji su glasovi na snimku ali tvrdi da on nije pričao to što piše u transkriptu. On je dodao da se na snimku čuje samo mumlanje, te da se pominje samo pečenje, nameštaj i vazdušna puška što ne ukazuje na izvršenje nekog krivičnog dela. 

E-Stock/Miloš Rafailović, Tanjug/Rade Prelić, Vladimir Sporčić, Zoran Žestić

 

Sanja Ćeriman branilac optužene Sekulić i Georgijeva je tražila da se ovaj audio snimak izuzme iz dokaza jer je, kako tvrdi, pribavjen nezakonito, odnosno snimljen je u kući koja je u vlasništvu optužene Sekulić.

Od dokaza su danas prvo prikazane detaljne putanje optuženog Vlada Draganića, a na jednoj se vidi kako kreće iz stana u Ulici Živka Davidovića do kuće u Ritopeku, koja je inače u njegovom vlasništvu.

Tužilac je nakon tih putanja istakao da je u automobilu kojim je upravljao Draganić i koji je prema putanjama uglavnom išao do kuće u Ritopeku, pronađen DNK trag ubijenog Milana Ljepoje.

Ljepoju su, prema navodima optužnice, pripadnici ove grupe namamili u tu kuću gde su ga ubili, a potom njegovo telo samleli u mašini i bacili u reku.

Sudija je odredila pauzu nakon koje će nastaviti sa izvođenjem dokaza.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija