Aktuelno

Svedočila majka devojčice koju je otac držao u kupatilu

Komentari

Autor: Tanjug

19/02/2024

-

12:41

Svedočila majka devojčice koju je otac držao u kupatilu
Svedočila majka devojčice koju je otac držao u kupatilu - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu na suđenju U.P, optuženom za zanemarivanje i zlostavljanje svoje osmogodišnje ćerke, danas je svedočila devojčicina majka N. T, koja je rekla da joj je neverovatno da je U.P. učinio tako nešto detetu jer je on hteo dete, i on joj je dao i ime. 

Dodala je i da je Pašajlić ćerku izbavio iz doma i borio se za nju, dok ju je ona (N. T.) viđala jednom nedeljno, s obzirom da je U.P. imao starateljstvo. Devojčica je, kako je rekla njena majka, bila "zaljubljena" u svog oca i da je samo o njemu pričala. 

Ona je tvrdila da je Pašajlić brinuo o devojčici, zbog čega je bila iznenađena kada je čula za maltretiranje i zlostavljanje. 

Pričajući o U.P. devojci I.L., koja ga je prijavila policiji, N. T. je rekla da je Pašajlić nekoliko meseci pre hapšenja došao kod nje da se žali na svoju devojku, kada je, kako tvrdi, dobio i napad panike, a ona je, kako je navela, videla da je on jako zaljubljen u I.L.

Prema njenim rečima optuženi  je bio ljubomoran i smetale su mu neke stvari kod te devojke.
N. T. je dodala da se čula sa Pašajlićevom tadašnjom devojkom I.L. i da su se dogovorile da popiju kafu, ali da ona (I.L. ) to nije ispoštovala. 

Drugi svedok O. S. danas nije došao na suđenje. Sudija je naložila da se do sledećeg suđenja koje je zakazano za 1. april, uradi psihijatrijsko veštačenje oštećene I.L. kako bi se utvrdilo da li je došlo do psihičke patnje tokom zajednice sa U.P. 

Branilac Nemanja Lukić je sudu na jednom od prethodnih suđenja dostavio dokument Centra za socijalni rad Zvezdara u kom se, kako je rekao, navodi da je U.P. priznao svoju grešku i odrekao se roditeljskog prava.

Otac u pritvoru od marta prošle godine

U.P. je doveden iz pritvora u kom se nalazi od 28. marta 2023. godine. Njemu se optužnicom teret stavljaju krivična dela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje, kao i da je tokom 2022. godine do 24. marta prošle godine, bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet i duševno stanje svoje ćerke, maloletne oštećene L.P.

Time je učinio krivično delo nasilje u porodici sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje koje je učinio na štetu emotivne partnerke I.L. na taj način što ju je u kontinuitetu zastrašivao, pretio, vređao je i držao zatvorenom.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti obavezno lečenje narkomana i obaveznog lečenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka.

Nakon što je 24.marta prošle godine izvršen pretres stana na Zvezdara, u kome je pronađena maloletna oštećena, tužilaštvo je naložilo policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim koji se dao u bekstvo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija