Aktuelno

Otac devojčice iz Mirijeva priznao na sudu da je pet dana ćerku držao bez nadzora u stanu na Zvezdari

Komentari

Autor: Tanjug

05/10/2023

-

17:07

Otac devojčice iz Mirijeva priznao na sudu da je pet dana ćerku držao bez nadzora u stanu na Zvezdari
Otac devojčice iz Mirijeva priznao na sudu da je pet dana ćerku držao bez nadzora u stanu na Zvezdari - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je Uroš Pašajlić na suđenju priznao da je pet dana ostavio osmogodišnju ćerku L.P. samu, zatvorenu u stanu na Zvezdari bez nadzora. 

Pašajlić je detaljno izneo svoju odbranu, navodeći da je zbog konzumiranja opojnih droga i alkohola došao u stanje da ne može da se brine o svojoj ćerki, dodajući da zbog toga oseća veliku krivicu. 

Kako je kazao, dozvolio je sebi da drugi ljudi manipulišu njim, kao i da ćerku nije zaključao u kupatilu već da je 19.marta ove godine, u subotu, izašao iz stana i nije se više vraćao, dok je devojčicu policija zatekla u stanu 24. marta. 

Okrivljeni nije hteo više da priča o detetu, već je rekao da je tog dana otišao kod svoje devojke Ivane L. u stan, te da se ona spremala za proslavu firme, dok je bila prisutna i njena ćerka.

Pašajlić tvrdi da je sa oštećenom Ivanom L. bio u vezi tri i po godine. Od njega je, kako tvrdi optuženi, tražila drogu (kokain) da ponese na žurku, što joj je on i dao, te je nakon što su oštećena i njena ćerka otišle svaka na svoju stranu, on otišao kod druga Olivera S, gde je počeo da pije i konzumira kokain. 

U nekom trenutku Pašajlić je Ivani L. poslao poruku da, kako je kazao, proveri da li je dobro, na šta mu je ona odgovorila da je ostavi na miru i da je pusti da živi svoj život i da se provodi.

Međutim oko pola dva noću ipak ga je pozvala da dođe po nju što je on i uradio zajedno sa Oliverom S. i oni su zajedno nastavili da piju i da se drogiraju. 

Pašajlić tvrdi da je te noći Ivana L. bila agresivna i da je zajedno sa Oliverom S. pričala o poslu, što je njega ponižavalo jer je pola godine ranije dobio otkaz. 

Optuženi kaže da je sumnjao da ga Ivana L. vara, jer je video ceduljicu sa brojem i muškim imenom, što je i pitao kada su došli kući, ali je ona to negirala. 

Pašajlić je rekao da je te noći Ivani L. polomio šminku kako bi se osvetio, jer se “šminka za drugog muškarca”.

Pašajlić je kazao da je tih nekoliko dana nastavio da pije i da se drogira, dok je Ivana L. radila od kuće preko lap-topa, a kada je primetila šta je on uradio sa njenom šminkom, počela je da lomi stvari po kući. 

Na pitanje sudije da li je vređao, pretio i udario Ivanu L, Pašajlić tvrdi da nije, navodeći da je ona njega tukla i udarala i da je u petak 24. marta ona njega pesnicom udarila u glavu, nakon čega je on refleksno i slučajno zamahnuo glavom i ne može da se seti da li je udario. 

Rekao je i da ju je nazivao vešticom, jer se ona bavila belom i crnom magijom, kao i da je bila u sekti, te da se on nje plašio. Govorio joj je i da je Ivana L. kriva što je njegova ćerka onemoćala, jer joj nije nosio hranu zbog Ivane L, na šta je dodao da nije bio sposoban da ide u stan kod ćerke. 

Na pitanje sudije da li je oštećena Ivana L. izlazila iz stana tokom tih pet dana, Pašajlić je rekao da misli da jeste i da je u petak uzela lap-top i otišla iz stana. 

 Pašajlić nije želeo da odgovara na pitanja u vezi sa ćerkom, dok će na pitanja o oštećenoj Ivani L. odgovarati na sledećem suđenju 7. novembra.

Branilac Nemanja Lukić je sudu na prethodnom suđenju dostavio dokument Centra za socijalni rad Zvezdara u kom se, kako je rekao, navodi da je Pašajlić priznao svoju grešku i odrekao se roditeljskog prava.

Pašajlić je doveden iz pritvora u kom se nalazi od 28. marta.

Njemu se optužnicom na teret stavljaju krivična dela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje, kao i da je tokom 2022. godine do 24. marta ove godine, bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet i duševno stanje svoje ćerke, maloletne oštećene L.P.

Time je učinio krivično delo nasilje u porodici sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje koje je učinio na štetu emotivne partnerke I.L. na taj način što ju je u kontinuitetu zastrašivao, pretio, vređao je i držao zatvorenom.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti obavezno lečenje narkomana i obaveznog lečenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka.

Nakon što je 24.marta izvršen pretres stana na Zvezdara, u kome je pronađena maloletna oštećena, tužilaštvo je naložilo policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim koji se dao u bekstvo.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija