Aktuelno

Slučaj zlostavljanja devojčice u Mirijevu: Tužilaštvo ispituje ima li propusta u radu institucija

Komentari

Autor: Euronews Srbija, J.S.

03/04/2023

-

11:51

Slučaj zlostavljanja devojčice u Mirijevu: Tužilaštvo ispituje ima li propusta u radu institucija
Slučaj zlostavljanja devojčice u Mirijevu: Tužilaštvo ispituje ima li propusta u radu institucija - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

Nakon sastanka i konsultacija predstavnika relevantnih organa i Koordinatorke za rodno zasnovane nasilje, Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog policiji da ispita ima li eventulanih propusta u radu institucija u vezi sa slučajem zapuštanja osmogodišnje devojčice koja je sa ocem živela u Mirijevu, potvrdili su za Euronews Srbija iz ovog tužilaštva.

Kako navode, sastanku je pored Koordinatorke, prisustvovao zamenik javnog tužioca iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu koji postupa u tom predmetu, predstavnik Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu i predstavnik Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima.

Nalog za prikupljanje podataka i obaveštenja dalo je Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu koje je nadležno za provere rada i postupanja institucija. 

"Policija treba da izvrši provere u cilju ispitivanja ima li elemenata krivičnog dela Nesavesan rad u službi u postupanju organa starateljstva iz Centra za socijalni rad, lokalne samouprave, koja treba da vodi računa o upisu deteta u predškolsku ustanovu, a potom i osnovnu školu, kao i rad i nadležne zdravstvene ustanove", navode iz VJT.

Kako dodaju, istragu u ovom slučaju, koja se tiče krivičnog dela porodično nasilje i dokaznih radnji za zapuštanje i zlostavljanje deteta, nastavlja da vodi Prvo osnovno javno tužilštvo u Beogradu.

Podsetimo, devočica (8) je prošlog meseca nađena u stanu u Mirijevu neuhranjena i dehidrirana u kadi. Za ovaj slučaj se saznalo nakon što muškarca policiji prijavila nevenčana supruga za nasilje u porodici, odnosno da ju je tukao ali i da zlostavlja svoje maloletno dete. On je, nakon što je bila raspisana potraga za njim, uhapšen na Karaburmi, a dete se nalazi u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija