Aktuelno

Odloženo suđenje Miroslavu Aleksiću zbog njegovog zdravstvenog stanja

Komentari

Autor: Tanjug

20/02/2024

-

11:40

Odloženo suđenje Miroslavu Aleksiću zbog njegovog zdravstvenog stanja
Miroslav Aleksić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

U Višem sudu u Beogradu danas je za 20. mart odloženo suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, optuženom za silovanje i seksualno uznemiravanje nekoliko polaznica te škole. 

Aleksićev branilac Zoran Jakovljević obavestio je sud da njegov branjenik ne može da dođe na današnje suđenje, jer se oporavlja od dve operacije. 

Jakovljević je priložio i medicinsku dokumentaciju za Aleksića.Tužilac je tražio veštačenje i psihičko i fizičko kako bi se utvrdilo da li Aleksić može da prisustvuje daljem toku suđenja. 

Jakovljević je rekao da će se Aleksić verovatno oporavljati do maja, ali je sudija ipak zakazao suđenje za mart i rekao Jakovljeviću da obaveštava sud o Aleksićevom stanju.

Ispred suda kao i pred prethodna suđenja nalaze se građani sa transparentima na kojima su ispisane poruke podrške glumici Mileni Radulović i ostalim oštećenima. 

Prethodno suđenje je takođe odloženo zbog Aleksićevog zdravstvenog stanja. Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara 2021. godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elektronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta ukinut i kućni pritvor. 
 

Komentari (0)

Srbija