Aktuelno

Tužilaštvo dva meseca od udesa traži pritvor za osumnjičenog za nesreću u kojoj je poginula devojka u Petrovaradinu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/08/2021

-

16:12

Tužilaštvo dva meseca od udesa traži pritvor za osumnjičenog za nesreću u kojoj je poginula devojka u Petrovaradinu
Protest u Petrovaradinu - Pravda za Ninu - Copyright Euronews/Nataša Kovačev

veličina teksta

Aa Aa

Tužilaštvo je od Osnovnog suda u Novom Sadu zatražilo pritvor za mladića P.R. (23), osumnjičenog za izazivanje saobraćajne nesreće u naselju Petrovaradin 6. juna u kojem je jedna devojka smrtno stradala.

O određivanju pritvora odlučuje Osnovni sud u Novom Sadu, na obrazloženi predlog ovog tužilaštva.

Kako je saopštilo Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu, Policijska uprava u Novom Sadu podnela je tom tužilaštvu krivičnu prijava protiv osumnjičenog P.R. (23), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, saopšilo je Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Osumnjičeni je saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu dana 04.08.2021. godine.

Tužilaštvo Osnovnom sudu u Novom Sadu podnelo predlog za određivanje protvora osumnjičenom zbog postojanja osobitih okolnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati postupak uticanjem na svedoke, a imajući u vidu da je tužilaštvo tek naknadno, nakon podnošenja krivične prijave, došlo do saznanja da postoji više očevidaca predmetne saobraćajne nezgode koje je potrebno ispitati u svojstvu svedoka, te da nakon tog saznanja smatra da sada postoje razlozi za određivanje pritvora po ovom osnovu, navodi se u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Dodaje se da će nakon saslušanja osumnjičenog, Osnovno javno tužilaštvo nastaviti da preduzima sve potrebne dokazne radnje u skladu sa zakonom, a u cilju donošenja pravilne i zakonite javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

"Pravda za Ninu"

Podsetimo, meštani Petrovaradina nekoliko puta su se okupljali na protestu pod nazivom "Pravda za Ninu" na mestu gde je 6. juna automobil pri velikoj brzini, van pešačkog prelaza, udario 21-godišnju Ninu Rađenović.

Od posledica saobraćajne nesreće ona je sledećeg dana preminula u Kliničkom centru Vojvodine.

Ninina porodica i prijatelji tražili su da Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu promeni odluku i okrivljenog 21-godišnjaka iz Sremskih Karlovaca vrati u pritvor, budući da je on pušten da se brani sa slobode.

Oni su pokrenuli inicijativu da se prelaz koji se nalazi nedaleko od mesta tragedije nazove "Ninin prelaz".

Takođe, prema navodima stanovnika Petrovaradina, ova devojka je četvrta žrtva saobraćajne nesreće u proteklih deset godina u Bloku osam.

Građani su tražili i bezbednije uslove na toj saobraćajnoj deonici, navodeći da je potez oko Preradovićeve ulice preopterećen i od Grada su tražili postavljanje semafora za pešake, ležećih policajaca, kamera i radara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija