Aktuelno

Beogradski aerodrom ponovo otvoren za saobraćaj: Završen kontradiverzioni pregled, dojave o bombama bile lažne

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/02/2024

-

20:52

Beogradski aerodrom ponovo otvoren za saobraćaj: Završen kontradiverzioni pregled, dojave o bombama bile lažne
Tanjug/Belgrade airport - Copyright Tanjug/Belgrade airport

veličina teksta

Aa Aa

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" ponovo je otvoren za saobraćaj večeras oko 22.30, nakon što je privremeno bio zatvoren zbog dojava o bombi za koje se ispostavilo da su bile lažne.

"Zahvaljujemo se putnicima na strpljenju i razumevanju, jer su njihova, i bezbednost osoblja prioritet", naveli su iz aerodroma, prenosi portal Tango Six.

Ranije danas, kompanije Air Montenegro i Wizz Air saopštile su da su piloti na njihovim letovima dobili dojave o postavljenim bombama, zbog čega su svi putnici i članovi posade evakuisani.

Kontradiverzione ekipe su, u međuvremenu, obavile kontradiverzione preglede i ustanovile da su dojave bile lažne.

Putnici i članovi posade su evakuisani, a letovi su za to vreme bili preusmeravani na aerodrom u Temišvaru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Dojava o bombi je primljena za avion kompanije "Air Montenegro" i još nekih kompanija. 

"Dojava o bombi se dogodila u momentu kada je vazduhoplov bio na zemlji. U toku je provera vazduhoplova od strane bezbednosnih službi Republike Srbije, a putnici i posada će biti na bezbednom dok se ne obave sve neophodne kontrole", saopšteno je iz kompanije "Air Montenegro".

Dodaju da bezbednost putnika ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, prenose "Vijesti".

Wizz Air: Na letu iz Beograda za Barselonu dojavljena bomba

Aviokompanija Wizz Air potvrdila je da je danas na njenom letu iz Beograda za Barselonu primljena dojava o bombi, zbog čega su svi putnici i članovi posade evakuisani.

"Wizz Air potvrđuje da je let 4115 iz Beograda za Barselonu 29. februara dobio anonimnu pretnju o eksplozivnoj napravi u avionu dok se spremao za poletanje. Avion se odmah vratio na udaljeno mesto na beogradskom aerodromu, gde su svi putnici i članovi posade bezbedno evakuisani", navodi se u saopštenju kompanije.

Dodaje se da su putnici prevezeni do terminala i da im je obezbeđeno osveženje. 

"Nadležni organi sprovode sve neophodne provere i utvrđene protokole. Sigurnost i bezbednost putnika i posade je najveći prioritet Wizz Air-a", ističu iz kompanije.

"Ostavite stvari i hitno izađite napolje"

Na društvenim mrežama pojavili su se video snimci koji dokazuju da je večeras na aerodromu u Beogradu došlo do prave drame.

"Avion za Barselonu na aerodromu Nikole Tesle je evakuisan, ugasila su se svetla, počeo je da se oseće kerozin i stujuardesa je počela da viče: "Evakuacija, ostavite stvari i hitno izađite napolje", rekao je jedan od svedoka.

 

Komentari (0)

Srbija