Aktuelno

Peti put odložen početak suđenja trojici policajaca optuženim za zlostavljanje i zloupotrebu položaja

Komentari

Autor: Tanjug

04/03/2024

-

11:23

Peti put odložen početak suđenja trojici policajaca optuženim za zlostavljanje i zloupotrebu položaja
Tanjug/Sava Radovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

U Višem sudu u Beogradu danas je po peti put za redom odložen početak suđenja trojici policajaca zbog sumnje da su 28. septembra 2022. godine zloupotrebili svoj službeni položaj inspektora Odeljenja za borbu protiv droga Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za Grad Beograd i pribavili korist, kao i jer su tukli dvojicu mladića, od kojih je jedan zadobio tešku telesnu povredu.

Na današnje suđenje nije došao optuženi Miloš Knežević iz, kako je rekla njegova advokatica, zdravstvenih razloga. 

Sa druge strane, optuženi Miloš Vešović i Milan Isakov su otkazali punomoćje svojim advokatima, navodeći da će do sledećeg suđenja angažovati nove branioce. Sledeće suđenje je zakazano za 4. april. 

Početak ovog suđenja je zbog nedolazaka okrivljenih odlagan već pet puta. 

Milanu Isakovu, Milošu Kneževiću i Milošu Vešoviću sudi se pred Odeljenjem za borbu protiv korupcije Višeg suda u Beogradu jer su, kako se sumnja, iskorišćavanjem službenih ovlašćenja naplaćivali privatni dug Isakova za iznajmljivanje nargila oštećenima, koje su tom prilikom vezali policijskim lisicama, zlostavljali i tukli. Oni bi na sledećem suđenju trebalo da iznesu odbranu.

Optužnim predlogom Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu svoj trojici okrivljenih se na teret stavljaju krivična dela Zloupotreba službenog položaja, Zlostavljanje i mučenje, a Milošu Vešoviću i krivično delo Teška telesna povreda.

Postoji opravdana sumnja da su se Isakov, Knežević i Vešović 28. septembra 2022. godine oko 23 časa, po prethodnom dogovoru između Isakova i oštećenog B.H, odvezli službenim vozilom IV odeljenja UKP PU za Grad Beograd i sastali se sa oštećenima B.H. i M.M. na nekategorisanom putu koji vodi ka Višnjičkoj ulici, pa je B.H. predao Milanu I. tri nargile koje su od njega iznajmljivali.

Isakov im je onda, kako se sumnja, zatražio da mu predaju 1.400 dinara za korišćenje nargila, kao i 100 evra za navodno polomljenu nargilu, što su oni odbili, pa im je on, kršeći Zakon o policiji, pokazao službenu značku sa službenom legitimacijom, govoreći oštećenima da se on bavi mnogo ozbiljnim poslom.

B.H. mu je nakon toga predao 13.000 dinara i sa drugim oštećenim krenuo da se udaljava prema svom vozilu. 

Okrivljeni su, kršeći Zakon o policiji, tada zaustavili oštećene, uz povike "Policija, ruke na krov, dajte lične karte"!

Potom su ih legitimisali, vezali ih lisicama i tukli rukama i nogama po glavi i telu.

Isakov je, kako se sumnja, nakon toga zapretio oštećenima da će im, ukoliko ih budu prijavili, pozvati nekog da im stavi u auto 200-300 grama marihuane, te da će zbog toga ići na "pet godinica" u zatvor, kao i da može da pošalje nekoga da im maltretira roditelje.

Takođe je, kako se sumnja, rekao oštećenima da imaju sreće jer oni inače seku prste i noseve... 
Nakon toga, Isakov je iz džepa trenerke M.M. izvadio i prisvojio za sebe 10.000 dinara, a potom je tražio od B.H. da mu preda svoj novčanik, iz kojeg je on uzeo još 18.000 dinara. 

Vešović je, kako se sumnja, tom prilikom, teško telesno povredio B.H. u vidu rascepa bubne opne sa leve strane, zadavši mu udarce rukama u glavu. 

Komentari (0)

Srbija