Aktuelno

Suđenje grupi Velje Nevolje: Belivukovi advokati ponovo tražili izuzeće sudskog veća

Komentari

Autor: Tanjug

04/03/2024

-

17:10

Suđenje grupi Velje Nevolje: Belivukovi advokati ponovo tražili izuzeće sudskog veća
Suđenje grupi Velje Nevolje: Belivukovi advokati ponovo tražili izuzeće sudskog veća - Copyright FoNet/Marko Dragoslavić

veličina teksta

Aa Aa

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je odbrana ponovo tražila izuzeće sudskog veća u nastavku suđenja organizovanoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Advokati odbrane tražili su izuzeće sudskog veća navodeći da nisu imali dovoljno vremena da se upoznaju sa dokazima sa kriptovane aplikacije "Sky", zbog čega su tražli da se ti dokazi sad ne izvode. 

Sudija je ovaj zahtev odbacila kao nedozvoljen.

Prethodno je na suđenju svedočila bivša verenica optuženog Marka Andrića, Marija S. koja je rekla da su oni bili u emotivnoj vezi od 2018. godine, da su živeli u njenom stanu i da ga je ona izdržavala.

Marija S. je navela i da misli da je Andrić imao "Skaj" telefon, ali tvrdi da nije poznavala Milana Ljepoju, kojeg su, kako se sumnja, pripadnici ove grupe ubili, dok je Andrić prema navodima iz optužnice pomagao pripadnicima tako što je odavao Ljepojine lokacije.

Na pitanje da li je čula da je nestao Mance, kako su zvali Ljepoju, ona je odgovorila da je bila upućena da je Andrić prenosio neke poruke "Dušanu" vezano za njega.

Ona je navela da je Andrić spominjao Belivuka vezano za utakmice.

Miloša Budimira je pregledala doktorka koja je zaključila da on nije sposoban da prati današnje suđenje jer povraća i ima dijareju. Sud je odlučio da u odnosu na njega razdvoji postupak.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija