Aktuelno

Nastavljeno suđenje Draganu Bjelogrliću: Odbrana tvrdi da fali 50 sekundi snimka na kojem mu Antonijević dobacuje

Komentari

Autor: Tanjug

14/03/2024

-

17:30

Nastavljeno suđenje Draganu Bjelogrliću: Odbrana tvrdi da fali 50 sekundi snimka na kojem mu Antonijević dobacuje
Suđenje glumcu i reditelju Draganu Bjelogrliću - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je gledanjem snimaka sa nadzornih kamera niškog hotela "Ambasador" nastavljeno suđenje reditelju i glumcu Draganu Bjelogrliću, optuženom za nasilničko ponašanje prema kolegi Predragu Antonijeviću 23. avgusta 2021.godine u tom hotelu.

Sudija je na početku suđenja navela da je taj hotel poslao dopis sudu u kojem se navodi da nemaju snimak sa nadzorne kamere broj četiri, jer ne čuvaju toliko dugo snimke. 

Advokati odbrane su istakli da im je taj snimak veoma bitan, jer se nalazi tačno iznad recepcije i snima deo u kojem je te noći sedeo oštećeni, zbog čega su dostavili i dve fotografije na kojima se vidi gde je postavljena i ugao koji snima.

Bjelogrlićev branilac Goran Draganić je to ocenio kao propust tužilaštva i policije, jer nisu izuzeli i snimak sa te kamere.

Drugi Bjelogrlićev advokat Jugoslav Tintor je istakao da policija mora da objasni zašto nije izuzela snimke, odnosno ko im je to naložio.

Gledajući snimke branioci su naveli da sa jednog snimka fali 50 sekundi, tokom kojih je, kako tvrdi optuženi, Antonijević njemu dobacivao dok je ulazio u hotel.

Na prikazanim snimcima vidi se kako Bjeogrlić i Antonijević sede u različitim separeima, i nisu jedan drugom u videokrugu.

Pre incidenta koji je zabeležen kamerama, advokati su tražili da se vrati i nekoliko puta prikaže deo snimka na kojem Antonijević stavlja šešir, dok se u tom trenutku Bjelogrlić trgnuo i pogledao u pravcu gde je oštećeni sedeo. 

Na narednom snimku se vidi kako Bjelogrlić ustaje iz separea, prilazi Antonijeviću, stavlja mu levu ruku na rame, a desnom ga udara po licu, a od udarca oštećeni biva odgurnut do naslona dvoseda i nogama odguruje okrivljenog.

Prikazano je i kako Antonijević uzima čašu sa stola i kako Bjelogrlić ponovo kreće prema njemu i zamahuje tri puta, ali se ne vidi da li ga prvi put udara, dok na sledećem snimku Bjelogrlić ide ka stepenicama, oblači sako kada Antonijević kreće ka njemu, obara ga i pada zajedno sa njim.

Odbrana tvrdi da Bjelogrlića u tom trenutku Antonijević drži rukom za vrat, a Bjelogrlić kaže da ga je u tom trenutku uhvatio za ruku, dok je sudija u zapisnik unela da je Antonijević levom rukom držao Bjelogrlića za kosu i udara ga nekoliko puta.

Tanjug/Vladimir Šporčić

 

Bjelogrlićevi branioci su insistirali da se na snimku vidi kako doktorka meri Antonijeviću pritisak preko kaputa.

Suđenje se nastavlja 15. aprila gledanjem snimaka i saslušanjem Nebojše Ćetkovića. 

Bjelogrlić je u svojoj odbrani detaljno opisao odnos njih dvojice, tvrdeći da ga Antonijević napada godinama, te da je sukob u Nišu posledica toga. 

Obračun u niškom hotelu "Ambasador"

Istraga u ovom slučaju sprovedena je u Nišu, ali je nakon podizanja optužnog predloga protiv Bjelogrlića Osnovni sud u Nišu zatražio da se predmet delegira beogradskom sudu, što je Vrhovni kasacioni sud (VKS) odobrio iz razloga procesne celishodnosti, pošto su i optuženi i oštećeni, kao i branilac i svedoci svi iz Beograda.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je 26. novembra 2021.godine sudu optužni predlog protiv Bjelogrlića jer je 23. avgusta 2021. godine u ranim jutarnjim časovima više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu "Ambasador".

Bjelogrlić je optužen za krivično delo nasilničko ponašanje, a tužilaštvo traži od suda da mu izrekne kaznu zatvora od šest meseci, rekao je ranije za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković.

Bjelogrlić je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvrsenje krivičnog dela i izrazio žaljenje. Oba reditelja našla su se u Nišu zbog manifestacije 56. Filmski susreti.
 

 

Komentari (0)

Srbija