Aktuelno

Uhapšen službenik Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, primao mito od osuđenika

Komentari

Autor: Tanjug

16/03/2024

-

21:05

Uhapšen službenik Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, primao mito od osuđenika
FoNet/Ljiljana Stojanović - Copyright FoNet/Ljiljana Stojanović

veličina teksta

Aa Aa

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, određeno je zadržavanje u trajanju od 48 časova Povereniku za izvršenje vanzavodskih krivičnih sankcija E.P (1970) iz Leskovca zbog krivičnog dela Primanje mita i Zloupotreba službenog položaja i R.J (1978. god) iz Vlasotinca, zbog krivičnog dela Davanje mita, saopšteno je večeras iz Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Postoje osnovi sumnje da je E.P u svojstvu Poverenik za izvršenje vanzavodskih krivičnih sankcija, Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde, za nadležnost Višeg suda u Leskovcu i Višeg suda u Vranju u toku 2023. i 2024. godine primila korist u vidu izvedenih građevinskih radova od R.J, osuđenog na kaznu zatvora, da u vezi sa svojim službenim ovlašćenjima odobri R.J da suprotno Zakonu o izvršenju vanzavodskih sankcija i mera, napušta prostorije u kojima izdržava kaznu kućnog zatvora, dok je R.J na navedeni način izvršio krivično delo Davanje mita.

Takođe postoje osnovi sumnje da je E.P u istom svojstvu u toku 2023. i 2024. godine prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja, za osam osuđenih lica, koja izdržavaju kaznu kućnog zatvora, pribavila korist dozvolivši im da suprotno Zakonu o izvršenju vanzavodskih sankcija i mera napuštaju prostorije u kojima stanuju i od istih tražila usluge izvođenja fizičkih radova kod nje i njenih bliskih rođaka i prijatelja.

Zadržana lica će u zakonskom roku biti dovedena u prostorije tužilaštva radi saslušanja.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija