Aktuelno

Marjanoviću počelo suđenje, odbio da ponovo iznosi odbranu

Komentari

Autor: Tanjug

19/03/2024

-

12:20

Marjanoviću počelo suđenje, odbio da ponovo iznosi odbranu
Zoran Marjanović stigao u sud, počinje ponovljeno suđenje - Copyright Tanjug Video

veličina teksta

Aa Aa

U Višem sudu u Beogradu danas je na početku ponovljenog suđenja Zoran Marjanović odbio da ponovo iznese odbranu povodom optužbi da je 2. aprila 2016. godine ubio svoju suprugu pevačicu Jelenu Marjanović.

Marjanović je rekao sudu da je više puta izneo odbranu, kada je negirao da je počinio ubistvo.

"Životom i slobodom garantujem da sam govorio istinu, nema potrebe da ponavljam", rekao je optuženi.  

Naglasio je da neće ni odgovarati na pitanja suda i tužilaštva,  dok njegovi branioci nisu imali pitanja za njega.

Sudija mu je postavljala pitanja na koja on nije želeo da odgovara, a pitanja su između ostalog bila da li se zabrinuo odmah kada je video da mu nema supruge, u koliko je sati stigao na nasip i kada je primetio da je nema, da odredi vreme. 

Marjanovićevi branioci su istakli da je on odgovorio na više od 250 pitanja i da se on ne brani sad ćutanjem, jer je detaljno više puta izneo odbranu, ali da tokom ovog postupka neće odgovarati na pitanja. 

Sledeće suđenje u aprilu

Sledeće suđenje zakazano je za 19. april kada su pozvani da svedoče Marjanovićev sin, brat i snaha, kao i policajac, Marjanovićev prijatelj, kojeg je on pozvao nakon nestanka supruge.

Na pripremnom ročištu koje je bez prisustva javnosti održano 14. februara, Marjanović je kratko negirao krivicu, dok su njegovi branioci predložili dokaze. 

Suđenje se ponavlja jer je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu kojom je Marjanović bio osuđen na maksimalnu kaznu za krivično delo teško ubistvo od 40 godina. Apelacioni sud je 3.oktobra prošle godine ukinuo Marjanoviću pritvor. 

Marjanović je od početka suđenja tvrdio da nije ubio svoju suprugu, ali je odbio da odgovara na pitanja tužilaštva tokom suđenja.

On se od 12. juna 2018. branio sa slobode, pošto mu je tada Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci.

Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva.I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza. 

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, a učestvovao je i u jednom televizijskom rijaliti programu.
 

Komentari (0)

Srbija