Aktuelno

Uhapšen muškarac u Zrenjaninu zbog utaje poreza: Sumnja se da je oštetio državu za 158 miliona dinara

Komentari

Autor: Tanjug

25/03/2024

-

15:34

Uhapšen muškarac u Zrenjaninu zbog utaje poreza: Sumnja se da je oštetio državu za 158 miliona dinara
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U Zrenjaninu je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, uhapšen muškarac zbog sumnje da je utajio porez u iznosu od više od 158 miliona dinara, za koliko je oštećen budžet Republike Srbije, saopštila je danas Poreska uprava.

On se sumnjiči se da je u svojstvu odgovornog lica privrednog društva u periodu od 1. oktobra 2023. do 31. januara ove godine u poslovnim knjigama evidentirao račune neistinite sadržine o navodno izvršenoj nabavci dobara i usluga u iznosu od 189.205.153 dinara (bez obračunatog PDV) od drugog privrednog subjekta, koji je faktički pod kontrolom prijavljenog i na taj način neosnovano iskazao pravo na odbitak prethodnog PDV u ukupnom iznosu od 37.841.031 dinara.

Kako se navodi, osumnjičeni je u periodu od 1. septembra prošle godine do 5. januara ove godine sa računa istog privrednog subjekta, podigao gotovinu u iznosu od 221.875.000 dinara i istu zadržao za sebe, izbegavši obračun i plaćanje poreza na druge prihode u ukupnom iznosu od 120.524.692 dinara.

On je uhapšen u zajedničkoj akciji inspektora Sektora Poreske policije - Operativnog odeljenja Novi Sad i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Odsek za suzbijanje privrednog kriminaliteta i određena mu je mera zadržavanja od 48 sati, nakon čega će, uz podnošenje zajedničke krivične prijave, biti sproveden nadležnom javnom tužilaštvu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija