Aktuelno

Direktor preduzeća na Novom Beogradu osuđen 29 puta za utaju poreza: Tužilaštvo predlaže kaznu zatvora

Komentari

Autor: Tanjug

13/03/2024

-

22:40

Direktor preduzeća na Novom Beogradu osuđen 29 puta za utaju poreza: Tužilaštvo predlaže kaznu zatvora
trece.os.jt.rs/Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu - Copyright trece.os.jt.rs/Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu

veličina teksta

Aa Aa

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv do sada 29 puta pravosnažno osuđivanog Z.M. (59) zbog sumnje da je kao direktor privrednog društva sa sedištem na Novom Beogradu izvršio poresku utaju.

Okrivljeni je, kako se navodi u saopštenju, u nameri da delimično izbegne plaćanje poreza, dao lažne podatke o činjenicama koje su od uticaja na utvrđivanje obaveza, nije podnosio PDV prijave i poresku obavezu za porez na dodatu vrednost nije iskazao u poslovnim knjigama i nije platio porez na dodatu vrednost u ukupnom iznosu od 2,4 miliona dinara, što je suprotno zakonima.

"Imajući u vidu da je okrivljeni 29 puta pravnosnažno osuđivan, javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je predložio sudu da okrivljenog osudi na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i sedam meseci i da mu izrekne novčanu kaznu u iznosu od 100.000,00 dinara", navodi se u saopštenju.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija