Privreda

Poreska uprava objavila kalendar poreskih obaveza firmi za mart

Komentari

Autor: Tanjug

29/02/2024

-

08:51

Poreska uprava objavila kalendar poreskih obaveza firmi za mart
Poreska uprava objavila kalendar poreskih obaveza firmi za mart - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Poreska uprava objavila je kalendar poreskih obaveza firmi za mart, prema kome je rok za izmirenje prvih obaveza 5. mart, do kada je neophodno dostaviti obaveštenja o zaključenim ugovorima o izvođenju estradnog programa zabavne i narodne muzike i drugih zabavnih programa u februaru, kao i izveštaja o ispunjenju obaveze zapošljavanja osoba sa invaliditetom za februar i uplati sredstava.

Firme su obavezne da do 11. marta podnesu poreske prijave i plate porez na premije neživotnih za februar, kao i porez na dodatu vrednost (PDV) za februar od strane poreskog dužnika iz člana 10. Zakona o PDV.

Za najveći broj obaveza 15. mart je datum kada ističe rok, pa je do tada neophodno platiti akontaciju poreza i doprinosa na prihode od samostalne delatnosti za februar, doprinose za sveštenike i verske službenike, domaće državljane zaposlene u inostranstvu i inostrane penzionere za februar, podneti poresku prijavu i platiti doprinose za obavezno socijalno osiguranje za osnivače za februar.

Istog datuma ističe i rok za podnošenje poreske prijave i plaćanje PDV za februar, podnošenje obrasca PID PDV 1 za februar ako je u tom mesecu ispunjen jedan od kriterijuma za sticanje statusa obveznika PDV koji pretežno obavlja promet dobara u inostranstvu, plaćanje akontacije poreza na dobit pravnih lica za februar.

Do 15. marta je neophodno platiti akcize za drugu polovinu februara, podneti poresku prijavu za obračun akcize za prethodni mesec, kao i prijavu o obračunu akcize na struju za krajnju potrošnju za februar i platiti akcize.

29. marta ističe rok za plaćanje obračunate akcize za prvu polovinu marta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis