Aktuelno

Tuča navijača Zvezde i Partizana kod Vukovog spomenika: Određeno zadržavanje za 46 osoba, 15 osuđeno

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/04/2024

-

19:37

Tuča navijača Zvezde i Partizana kod Vukovog spomenika: Određeno zadržavanje za 46 osoba, 15 osuđeno
Tuča navijača Zvezde i Partizana kod Vukovog spomenika: Određeno zadržavanje za 46 osoba, 15 osuđeno - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati za 46 osoba koje su u subotu učestvovale u tuči navijača fudbalskih klubova "Crvena zvezda" i "Partizan" kod Vukovog spomenika u Beogradu, od kojih je njih 15 osuđeno na kazne.

Dežurni javni tužilac procenio je da u njihovom slučaju postoji osnov sumnje da su učinila krivično delo Nasilničko ponašanje iz člana 344 Krivičnog zakonika.

Kako je saopšteno iz tog tužilaštva, nakon saslušanja je zaključen sporazum o priznanju krivičnog dela sa osumnjičenim M.O. (21), M.Z. (30), A.K. (36), B.L. (24), A.R. (31), V.T. (22), L.V. (23), D.I. (21), F.S.(22), V.B. (27), L.O. (24), koji su dobili uslovnu osudu sa utvrđenom kaznom zatvora u trajanju od šest meseci.

Kazna neće biti izvršena ukoliko okrivljeni u roku od dve godine od dana pravnosnažnosti presude ne učini novo krivično delo. Isto važi i za osumnjičenog Š.M. (29), koji je uslovno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od osam meseci.

Tanjug/Marko Đoković

 

M.M. (25) osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od osam meseci, a M.N. (28) na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, koje će biti izvršene u prostorijama u kojima osuđeni stanuje.

Prema osumnjičenom P.I.(23) zbog izvršenja krivičnog dela nasilničko ponašanje, podnet je predlog za određivanje pritvora imajući u vidu da postoje okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi uticati na svedoke i druge učesnike događaja koji još nisu otkriveni i koji su saizvršioci navedenog krivičnog dela kao, kao i okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Ostalim osumnjičenima nakon saslušanja je ukinuto zadržavanje i oni će biti dalje procesuirani u redovnom postupku.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija