Aktuelno

Vatrogasci se cele noći borili s vatrom u Bloku 70: "Ovo je bio ogroman požar, moramo sve da prevrnemo i pretražimo"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/08/2021

-

11:55

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Posle višesatne borbe, vatrogasci su uspeli da ugase požar u kineskom tržnom centru u Bloku 70 na Novom Beogradu. Gašenje je trajalo tokom cele noći i jutra, a u toku je dogašivanje. Lakše je povređen jedan vatrogasac, a vatra se tokom prethodne večeri proširila na ceo stari deo tržnog centra.

Na gašenju požara sinoć je radilo 127 vatrogasaca sa 50 vatrogasnih vozila, radili su više od 12 sati. Jedan vatrogasac je zadobio opekotone prvog stepena koje su mu sanirane na licu mesta i on je nastavio da radi na gašenju požara, javlja reporterka Euronews Srbija.

Šef smene vatrogasne službe Dragan Konjević rekao je da je trenutno na licu mesta osam vozila i 32 vatrogasca koji rade na dogašavanju požara.

"Vrši se dogašivanje, ovo je veliki požar, ogroman požar. Ovo što vidite je dim na nekoliko mesta u takozvanim džepovima. Ima još malo plamena, ali to moramo sve da prevrnemo i pretražimo i da požar skroz likviridamo. Najbitnije je da nema mogućnosti za dalje širenje požara", rekao je Konjević.

Šteta će tek biti procenjena

Još je rano govoriti o šteti koja je načinjena izbijanjem požara, javlja reporterka Euronews Srbija.
Šteta će biti naime procenjena nakon uviđaja, a koji može da počne tek kada požar u potpunosti bude ugašen.

Svi lokali koji se nalaze u unutrašnjosti tržnog centra, koji se prostire na površini od 4.000 kvadratnih meratara su potpuno uništeni. Ekipa Euronews Srbija je unutra zatekla zgrarište i  polupana stakla. Jedino što se moglo spasiti su lokali po obodu spoljašnjeg dela tržnog centra. Vlasnici tih lokala od ranog jutra su licu mesta i pokušavaju da spasu preostalu robu.

Vlasnici lokala nisu bili raspoloženi da govore za Euronews Srbija pred kamerama, ali su naveli da su radnje bile pune od poda do plafona.

Za Euronews Srbija ranije jutros govorio je Ismail koji radi u jednom od lokala, koji je rekao da je došao da pomogne gazdi da spasi robu koja se spasti može.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Goran

13.08.2021 18:19

Poštovani, objasnite svojim reporterima da kučići imaju gazde, a da ljudi imaju poslodavce..

Srbija